ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές και στα «Ηλιοτρόπια» – Καταστράφηκε ολοσχερώς το θερμοκήπιο

ζημιές-και-στα-ηλιοτρόπια-καταστρ-1012938

Κατατέθηκαν αιτήσεις ακόμη όμως δεν έχει καν περάσει κλιμάκιο για έλεγχο – Δεν το βάζουν κάτω ΑμεΑ που έκαναν γιορτινό το «Βαγονάκι» και περιμένουν τη στήριξη του κόσμου

Το τελειωτικό χτύπημα δέχθηκε από τις διπλές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, το θερμοκήπιο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ηλιοτρόπια» μέσω του οποίου, παιδιά με αναπηρίες δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και κερδίζουν το χαρτζιλίκι τους. Τα «Ηλιοτρόπια» υπέβαλλαν αίτημα αποζημίωσης στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που επλήγησαν, σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο Κλεάνθη Πράττο, μέχρι στιγμής όχι αποζημίωση δεν έχουν λάβει, αλλά ούτε καν έχει περάσει κλιμάκιο για έλεγχο.

«Καταθέσαμε αίτημα τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ως πληγείσα επιχείρηση, όσο και στο arogi.gov και περιμένουμε», ανέφερε ο κ. Πράττος. Σύμφωνα με τον ίδιο το θερμοκήπιο όπου δραστηριοποιούνται καλλιεργώντας αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, παιδιά με αναπηρίες έχει καταστραφεί πλήρως. «Εμεινε μόνο ο σκελετός. Καταστράφηκε όλο το υπόλοιπο, όπως και το αρδευτικό σύστημα και τα φυτά. Τα παιδιά δεν έχουν χώρο να δουλέψουν ούτε να υποδεχθούν σχολεία στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων που γίνονται» σημειώνει και εξηγεί ότι τα παιδιά με αναπηρίες θα στερηθούν μία σημαντική δραστηριότητα μέσω της οποίας εξασφαλίζουν και ένα μεροκάματο.

Ωστόσο, τα παιδιά των «Ηλιοτρόπιων» δεν το βάζουν κάτω. Ηδη έχουν στολίσει γιορτινά το «Βαγονάκι» τους που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας από την πλευρά της οδού Ανθίμου Γαζή και περιμένουν τους πολίτες και επισκέπτες να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους στηρίζοντας ενεργά την προσπάθειά τους.

Τα «Ηλιοτρόπια» δεν το βάζουν κάτω και στόλισαν γιορτινά το Βαγονάκι τους

Γούρια, ημερολόγια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές διατίθενται από το «Βαγονάκι» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα παιδιά να λειτουργούν τον χώρο βάσει του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

«Περιμένουμε όλους τους φίλους μας. Το Βαγονάκι λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, σε γούρια, ημερολόγια και διάφορα για δωράκια. Η στήριξη σας είναι για μας δύναμη να συνεχίσουμε», αναφέρεται στο μήνυμα του κ. Πράττου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου