ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές καταγγελίες από συγγενείς των θυμάτων για τα Τέμπη– «Βαγόνια αποσύρθηκαν βεβιασμένα»

σοβαρές-καταγγελίες-από-συγγενείς-τω-1012006

Μια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας οκτώ μήνες από την τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι όχι μόνο υπήρξε επίσπευση της μεταφοράς των βαγονιών του τρένου, της άμορφης δηλαδή αυτής μάζας που απέμεινε από το φρικτό ατύχημα αλλά και πως τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η μεταφορά των παλιοσίδερων στο οικόπεδο στο Κουλούρι υπερκοστολογήθηκαν.

Επίσης, όπως αναφέρει εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων που χάθηκαν στα Τέμπη, ακόμα υπάρχει ένα «ορφανό» DNA και συνεχίζει να αγνοείται η Εριέττα. Το MEGA έφερε στο φως έγγραφο, το οποίο αφορά στις καταγγελίες συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταφορά των βαγονιών από τη μοιραία αμαξοστοιχία, προς το οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Αφορά στα μηχανήματα που χρειάστηκαν για να μπορέσει να υπάρξει δίοδος στο σημείο και μεταφερθεί ό,τι είχε απομείνει από την άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία έχει υπάρξει υπερκοστολόγηση καθώς ψηφίστηκε ο οικονομικός σχεδιασμός του εγχειρήματος, αλλά και ότι αυτό έγινε – κατά κάποιον τρόπο – βεβιασμένα.

Το συνολικό κόστος της επιχείρησης μεταφοράς των βαγονιών και περίφραξης του οικοπέδου ανέρχεται περίπου στις 747.862 ευρώ. Μετά από απόφαση της Περιφέρειας στις 11 Απριλίου έγινε η κοστολόγηση.

Για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, χρειάστηκαν 178.560 ευρώ. Η χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος, κοστολογήθηκε στις 278.938 ευρώ.

«Είχαμε το παιδί μας στο τρένο και δεν βρέθηκε ποτέ»

Ο Δημήτρης Πλακιάς, συγγενείς τριών θυμάτων, μίλησε για την καταγγελία. «Εδώ υπάρχει το τρελό, το εξωφρενικό, το τιμολόγιο της Περιφέρειας. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σε 3 μέρες όλος αυτός ο χώρος έχει μπαζωθεί, έχει καθαριστεί και έχουν μετακινηθεί τα πάντα σε 72 ώρες. Όλο αυτό στοίχισε με το ΦΠΑ, 690.000 ευρώ. ο γερανός που έβαλαν να σηκώσουν τα τρένα, να τα μετακινήσει για να πάει στο Κουλούρι είναι 60.000 ευρώ – σε 3 εταιρείες. Τα λεφτά είναι 500.000 ευρώ, έναν γερανό μεταχειρισμένο να πάρεις από μία ευρωπαϊκή χώρα, κοστίζει 400.000 ευρώ», είπε αρχικά.

«Δυστυχώς ένα παιδί μας, της οικογένειάς μας, η Εριέττα, δεν βρέθηκε ποτέ, είναι αγνοούμενη. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα τρένα μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν και τα στοιχεία των 700.000 ευρώ. αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε. Όλοι οι συγγενείς είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια. Έχουμε δώσει όρκο ότι θα παλέψουμε για τη δικαιοσύνη και όσο πάρει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

Τέλος, σύμφωνα με το MEGA, την ερχόμενη εβδομάδα και μετά από εντολή εισαγγελέα, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα μπουν σε βαγόνια που διαλύθηκαν για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη DNA.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου