ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη «Μαγνήτων Κιβωτό»

νέο-διοικητικό-συμβούλιο-στη-μαγνήτ-1011018

Δημιουργία Τμημάτων Παραδοσιακών χορών και Χορωδίας

Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ., «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», για την επόμενη τριετία 2023 έως 2026.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μαγνήτων Κιβωτού συγκροτείται ως εξής:

Πρόεδρος: Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος

Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης

Γενικός Γραμματέας: Νίκος Τσούκας

Ειδικός Γραμματέας: Δρ Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης

Ταμίας: Αντώνιος Πλαγεράς

Μέλη: Νίκος Βαραλής, Κατερίνα Γκανέτσα – Ντόντη, Κώστας Γκουντάρας, Χρύσα Δραντάκη, Δημήτρης Κουτσός, Ντία Μουτσινά, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Νίκη Τσιλιβίδου και Αναστασία Φακίδου.

Ο Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και όλων των μελών προς τα μέλη που αποχώρησαν, κυρίως για λόγους επαγγελματικής απασχόλησης, Βασίλη Ασδεράκη, Βασίλη Καποδίστρια και Αντώνη Βάλβη, εξήρε την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια που πλαισίωναν το Δ.Σ. και καλωσόρισε τα νέα μέλη: Χρύσα Δραντάκη, Δρ Κοινωνιολόγο Τέχνη – Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Νίκη Τσιλιβίδου, Δικηγόρο και Αναστασία Φακίδου, Δρ Διδακτικής Εικαστικών Τεχνών – Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τα παραπάνω νέα μέλη του Δ.Σ. πληρούν όλα τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας και αξιοπιστίας σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του φορέα Πολιτισμού.

Στη συνέχεια ανέφερε:

-«Ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», θα αποτελέσει την αφετηρία για μια τριετία, δουλειάς, έμπνευσης και συνεργασίας, αρχής γενομένης από το Επετειακό Θεματικό έτος Πολιτισμού 2024, όπου ο φορέας θα πραγματοποιήσει ένα εκτεταμένο, φιλόδοξο και εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα (10) χρόνων της λειτουργίας της «Μαγνήτων Κιβωτού». Το όραμα μας για τον Πολιτισμό, που συνεχώς εξελίσσεται και μετατρέπεται αποφασιστικά σε μια κυψέλη συνεργασίας, προσφοράς, πολιτισμού και περιβάλλοντος, έχει ήδη μεταλαμπαδευθεί στα νέα μέλη του Δ.Σ., τα οποία και καλωσορίζω.

Παρακαλώ τις νέες κυρίες καταξιωμένες ήδη στον χώρο τους με αξιοπρόσεκτα δείγματα στον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, προάγοντας την εξωστρέφεια του φορέα μας, συμμετέχοντας εμπνευσμένα και δημιουργικά, να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της «Μαγνήτων Κιβωτού», στην προαγωγή των σκοπών της και στην υλοποίηση των προγραμμάτων της, που απευθύνονται σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας

Αναδιαρθρώνοντας οργανωτικά και διοικητικά τον φορέα μας, συνεργάσιμο με όλους, φιλόξενο για υπηρεσίες με κοινωνικό αποτύπωμα στους κατοίκους της Μαγνησίας και της περιοχής της Αγιάς, που ανήκει στη Μητρόπολή μας.

Θέλω, τέλος, να εκπέμψω αυτό το μήνυμα στους πολίτες για να δουν το έργο που κάνουμε στη «Μαγνήτων Κιβωτό» με διάθεση αυστηρής πλην όμως καλοπροαίρετης κριτικής, καταθέτοντάς τις όποιες απόψεις τους. Άλλωστε, τα διαπιστευτήρια των προσπαθειών μας είναι η ίδια η εικόνα του φορέα που για δέκα ολόκληρα χρόνια χτίζουμε. Στοχεύοντας να συνεχιστεί η ελεύθερη πρόσβαση και αθρόα προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών σε προσεγμένες δράσεις πολιτισμού.

Για την περαιτέρω βελτίωση αυτής της εικόνας καθημερινά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, από κοινού με τα άξια μέλη του Δ.Σ. παλαιά και νέα.

Εντός του τρέχοντος έτους δε θα σας καλέσουμε και πάλι προκειμένου να ανακοινώσουμε το Επετειακό πρόγραμμα δράσεων, Εκδηλώσεων και Εκδόσεων για το 2024.»

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ανακοίνωσε την έναρξη των νέων τμημάτων στην «Μαγνήτων Κιβωτό». Του τμήματος Παραδοσιακών χορών και της Χορωδίας. Ο τρόπο λειτουργίας, διδασκαλίας και δράσης θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης ανακοίνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου