ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση για σύριγγα σε σχολείο – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι γονείς

αναστάτωση-για-σύριγγα-σε-σχολείο-πα-1010938

Ζήτημα φύλαξης των σχολικών μονάδων τις βραδινές ώρες θέτουν εκπαιδευτικοί- Ζητούν μέριμνα για τη συνοικία της Νεάπολης που «βράζει»

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα της συνοικίας της Νεάπολης, όταν γονείς που πήγαν στο σχόλασμα να πάρουν τα παιδιά τους, είδαν τρία νήπια να παίζουν με σύριγγα. Δεν είναι πρώτη φορά που γονείς εντοπίζουν σύριγγες ακόμη και έξω από το σχολείο και αγωνιούν τι γίνεται τα βράδια στον σχολικό χώρο όπου τα παιδιά τους πηγαίνουν το πρωί για μάθημα, σε μία συνοικία που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες βράζει από παραβατικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύριγγα εντοπίστηκε ανάμεσα σε χόρτα στο προαύλιο του σχολείου και ευτυχώς δεν είχε βελόνα. Πριν από ένα μήνα σύριγγα γονείς είχαν εντοπίσει και φωτογραφήσει ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του σχολείου, ζητώντας παρέμβαση Εισαγγελέα.

Το συμβάν αναφέρθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία συνεχώς ζητά ενίσχυση της φύλαξης του σχολικού χώρου κατά τις βραδινές ώρες, οπότε και εξωσχολικοί εισέρχονται μέσα στο προαύλιο, χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει τι κάνουν. Το αίτημα ενισχύεται και από κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για τα αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας στη συγκεκριμένη συνοικία.

Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Φίλιππο Κωνσταντινίδη, ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων, υπό την έννοια να μπορούν τα απογεύματα παιδιά να μπαίνουν και να παίζουν.

Ωστόσο δημιουργείται ζήτημα τις βραδινές ώρες οπότε και στα σχολικά προαύλια συχνάζουν παραβατικά άτομα. «Στα σχολεία δεν υπάρχει φύλακας και άρα κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται τα σχολεία παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις που χτυπήσει ο συναγερμός και περιορίζονται σε περιπολίες γύρω γύρω από τα κτίρια. Πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να ελέγχει. Και επιπλέον υπάρχει ζήτημα και με τις καθαρίστριες που απασχολούνται με 5ωρες συμβάσεις εργασίας και πάνε αργότερα στο σχολείο, με αποτέλεσμα οι χώροι να μην ελέγχονται πριν την είσοδο μαθητών. Το κυρίαρχο είναι όμως να αλλάξει το σύστημα φύλαξης των σχολείων», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης που έχει γίνει δέκτης αναφορών και για σύριγγες αλλά και για ζημιές που προκαλούνται στα σχολικά κτίρια από εξωσχολικούς σε ώρες εκτός λειτουργίας των μονάδων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου