ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιδειξίας εισέβαλε σε καφετέρια ~ Χειροπέδες στον 45χρονο

επιδειξίας-εισέβαλε-σε-καφετέρια-χει-101035

Παρήγγειλε καφέ σε 23χρονη εργαζόμενη, της έδειξε το μόριό του και το ακούμπησε στον πάγκο

Δεν το χωρά ο νους τι έκανε 45χρονος σε καφετέρια στο Βελεστίνο την Κυριακή μέρα μεσημέρι. Παρήγγειλε καφέ σε 23χρονη εργαζόμενη, που ήταν μόνη στο κατάστημα, και στη συνέχεια κατέβασε τη φόρμα του, της έδειξε το μόριό του και το ακούμπησε στον πάγκο.

Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ρήγα Φεραίου, κρατήθηκε και τη Δευτέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή τριετίας.

Η παθούσα περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα περιστατικά στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ετοίμαζε τον καφέ, που παρήγγειλε ο 45χρονος και γι’ αυτό είχε γυρισμένη την πλάτη και δεν έβλεπε τι έκανε. Οταν τελείωσε και γύρισε για να δώσει τον καφέ, τον βρήκε με κατεβασμένη τη φόρμα.

«Τι είναι αυτά που κάνεις, ρε;», τον ρώτησε η κοπέλα, τρομαγμένη.

«Τι κάνω; Δεν κάνω τίποτα», απάντησε ο επιδειξίας.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του την ώρα που το έλεγε. Ηταν τελείως απαθές, λες και ήταν στο κενό. Στη συνέχεια έφυγε από το μαγαζί, έμεινε απ’ έξω δέκα λεπτά, κάπνισε ένα – δύο τσιγάρα και αποχώρησε», είπε η παθούσα.

Η 23χρονη ενημέρωσε αμέσως τον εργοδότη της και τη μητέρα της και πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. «Ντράπηκα και ταυτόχρονα φοβήθηκα πάρα πολύ», είπε εξεταζόμενη στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία. «Η φόρμα μου είναι φαρδιά. Οταν έβγαλα τα τσιγάρα από την τσέπη, μου έπεσε και βγήκε το φανελάκι απ’ έξω. Εβαλα το φανελάκι μέσα από τη φόρμα και ίσως εκεί να φάνηκε λίγο δέρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο απολογούμενος ο 45χρονος.

Ακόμη, επισήμανε ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ με τις πράξεις του, ούτε έχει καταδικαστεί.

Η αδερφή του, που εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε για τον 45χρονο ότι είναι πολύ καλό παιδί. «Εχει μεγαλώσει τα παιδιά μου. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε κατηγορηματικά.

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής διαμαρτυρήθηκε που δεν υπήρχε στη δικογραφία της υπόθεσης υλικό από την κάμερα του καταστήματος, η οποία θα κατέγραφε καρέ – καρέ τις κινήσεις του κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι η κάμερα είναι χαλασμένη και έτσι δεν υπάρχει καταγραφή.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου