ΤΟΠΙΚΑ

Προωθεί αιτήματα του ΕΦΚΑ ο Χρήστος Μπουκώρος

προωθεί-αιτήματα-του-εφκα-ο-χρήστος-μπ-1010195

Συνάντηση με τους εργαζομένους και τους διευθυντές του e-ΕΦΚΑ Μαγνησίας

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι αλλά και πολίτες, στις συναλλαγές τους με τον e-ΕΦΚΑ, συζήτησε αναλυτικά με το προσωπικό, τα στελέχη, τους Διευθυντές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της υπηρεσίας, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο βουλευτής, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από εργασιακά, μισθολογικά ζητήματα, τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Διευθύνσεων, των δομών και των παραρτημάτων της υπηρεσίας στη Μαγνησία, αλλά και την ενδυνάμωση του προσωπικού, με ψηφιακά καταρτισμένους νέους υπαλλήλους.

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αντιμετώπιση όλων των τοπικών ζητημάτων που απασχολούν πολίτες και εργαζομένους.

Ο κ. Μπουκώρος τόνισε πως «οι υπηρεσίες του Οργανισμού μετά την ενσωμάτωση των Ταμείων στον e-ΕΦΚΑ αφορούν κάθε πολίτη και όχι μόνο τους συνταξιούχους στους οποίους επικεντρωθήκαμε λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Συζήτησε, όλες τις πιθανές λύσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων, των υποδομών του e-ΕΦΚΑ στη Μαγνησία, τη δρομολόγηση ενεργειών για τη διευκόλυνση μετάβασης των υπηρεσιών σε βελτιωμένο και αρτιότερο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, με γνώμονα την εξάλειψη καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας για πολίτες και υπαλλήλους.

Ο βουλευτής, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ, για την αποδοτικότητά τους και την γόνιμη συνεργασία, τόνισε πως και με τη δική τους συμβολή, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο τέλους του έτους θα είναι λιγότερες από 25.000 σε εθνικό επίπεδο και λιγότερες από 600 τοπικά, ενώ συμφώνησε με τους εργαζομένους την ατζέντα της θεματολογίας για τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης, τα οποία και θα προωθήσει στην Διοίκηση του Οργανισμού και τον αρμόδιο Υπουργό.

Υπενθυμίζεται, ότι από την 1η Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά την αίτηση απονομής για Εφάπαξ ενώ για τις επικουρικές με τη ρύθμιση που έρθει στη Βουλή με το νέο νομοσχέδιο άμεσα, θα διευκολυνθεί περαιτέρω η απόδοση των επικουρικών συντάξεων.

Ο κ. Μπουκώρος δήλωσε: «Στόχος μας είναι, μια επιθετική πολιτική στον τομέα των συντάξεων, οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον ένα μήνα και οι εκκρεμείς συντάξεις να είναι ελάχιστες, ενώ οφείλουμε να δρομολογήσουμε την συμμετοχή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στα προγράμματα κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για 100.000 εργαζόμενους που σχεδιάζουμε ως κυβέρνηση».

Επίσης σημείωσε: «είναι αδήριτη και άμεση ανάγκη η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των αρχείων του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων πολιτών, ώστε με μία έξυπνη ηλεκτρονική εφαρμογή, να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να ενημερώνεται για το πότε θα είναι δικαιούχος σύνταξης και ποιο θα είναι το ύψος της σύνταξης του».

Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της υπηρεσίας ευχαρίστησαν τον βουλευτή, καθότι σε νεκρό πολιτικό χρόνο, όπως είπαν, έκανε μια τόσο χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση.

Στις διαδοχικές συναντήσεις παρευρέθηκαν, οι προϊστάμενοι της Α΄ και Β΄ Τοπικής Διεύθυνσης κ. Ελένη Πατοπούλου και κ. Δημήτρης Κωτούλας, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Μαγνησίας, κ. Βασίλης Πανουτσόπουλος αντιπρόεδρος, κ. Μαρία Κοτινά γ. γραμματέας, κ. Γιάννης Χατζηγιάννης ταμίας, κ. Σταύρος Γκαραγκούνης μέλος, κ. Κωνσταντίνος Μπασδάνης μέλος, στελέχη και υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου