ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή διάκριση για τον Βόλο στον διεθνή διαγωνισμό «Τα χρώματα της Ορθοδοξίας»

διπλή-διάκριση-για-τον-βόλο-στον-διεθν-1008957

Ελένη Παπαθανασίου και Ράνια Χρήστου απέσπασαν το πρώτο και δεύτερο βραβείο για τις φωτογραφίες τους

Διπλή διάκριση έφεραν στον Βόλου, δύο γυναίκες με τις φωτογραφικές μηχανές τους… Ο λόγος για την Ελένη Παπαθανασίου και τη Ράνια Χρήστου, οι οποίες διακρίθηκαν σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό ξεχωρίζοντας με τα… κλικ τους ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Η Ράνια Χρήστου και η φωτογραφία με την οποία απέσπασε το δεύτερο βραβείο

Πρόκειται για τον διαγωνισμό με θέμα «Τα χρώματα της Ορθοδοξίας» στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 φωτογράφοι από 20 χώρες. Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν πάνω από 4.600 φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ορθοδοξία στην Ελλάδα σε τέσσερις κατηγορίες.

Η Ελένη Παπαθανασίου απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ρεπορτάζ και χρηματικό έπαθλο, ενώ η Ράνια Χρήστου απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία λεπτομέρειες και λαμβάνει επίσης χρηματικό έπαθλο.

«Η φωτογραφία αποτελεί για πολλούς, όπως και για μένα, τρόπο έκφρασης, μα και …απόδρασης άλλοτε σε κόσμους …μαγικούς κι ονειρεμένους κι άλλοτε προσγείωσης σε σκληρή πραγματικότητα. Αυτή τη φορά ήταν μια στιγμή αποτύπωσης, της ημέρας των Θεοφανείων στην αγαπημένη για όλους εμάς τους Βολιώτες «Παναγία Τρύπα». Που να το φανταζόμουν εκείνη τη στιγμή πως το συγκεκριμένο κλικ, θα μου χάριζε 1ο Διεθνές βραβείο στην κατηγορία του φωτορεπορτάζ στον Διεθνή Διαγωνισμό «Χρώματα της Ορθοδοξίας» ανάμεσα σε 400 φωτογράφους από 20 χώρες και 4.600 συμμετέχουσες φωτογραφίες με θέμα την Ορθοδοξία στην Ελλάδα.

Χαρά και τιμή λοιπόν για την αναπάντεχη διάκριση και ακόμη μεγαλύτερη αγάπη για τη φωτογραφία που ενίοτε μας μαγεύει και μας ταξιδεύει, αλλά κυρίως μας απογειώνει, μας αποζημιώνει ψυχικά, χωρίς να απαιτεί τίποτα από μας. Μόνο μας προσφέρει…», αναφέρει η Ελένη Παπαθνασίου.

«Η έκπληξή μου μεγάλη και η χαρά μου ακόμη μεγαλύτερη όταν πληροφορήθηκα ότι τιμήθηκα με το 2ο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο για τη φωτογραφία μου από το Μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Προμύρι, στην κατηγορία: Λεπτομέρειες. Η φωτογραφία μας δίνει πολλές χαρές, γεμίζει την ψυχή μας», αναφέρει από την πλευρά της η . Χρήστου.

Σημειώνεται ότι ο εκδοτικός οίκος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας θα κυκλοφορήσει ένα φωτογραφικό άλμπουμ στα τέλη του 2023 που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από τον διαγωνισμό. Η τελετή απονομής θα συνδυαστεί με την παρουσίαση του άλμπουμ. Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα γίνει γνωστή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου