ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές εξελίξεις για Βαμβακουργία και Ναύσταθμο

σημαντικές-εξελίξεις-για-βαμβακουργ-1008078

Δηλώσεις από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

Σε σημαντικές εξελίξεις για τη Βαμβακουργία και τον Ναύσταθμο, αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος:

Η ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου, με πλειοδοσία, της εταιρίας Intrakat για το μεγάλο έργο αξιοποίηση της πρώην Βαμβακουργίας, όπου θα ανεγερθούν φοιτητικές εστίες, ερευνητικές και εκπαιδευτικές υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η δημοσίευση εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΝ) της διακήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού σύμβασης για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών σχετικά με την κατασκευή Ναυστάθμου στον Αλμυρό, συνιστούν ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις για την περιοχή μας.

Η Μαγνησία, που τόσο χτυπήθηκε από τα τελευταία καταστροφικά φαινόμενα, εκτός από την αποκατάσταση των υποδομών, χρειάζεται την υλοποίηση των μεγάλων δημοσίων επενδύσεων, τα οποία έχουν δρομολογηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία, ασχολήθηκα έντονα και αδιάλειπτα, μέσα από σειρά συγκεκριμένων παρεμβάσεων, με τα ζητήματα της αξιοποίησης της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία και της κατασκευής του Ναυστάθμου στην περιοχή του Αλμυρού.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στην πρώην Βαμβακουργία και με την προώθηση της διαδικασίας για την εκπόνηση μελετών για την εγκατάσταση της Ναυτικής Βάσης στον Αλμυρό, ουσιαστικά θέτουν σε τροχιά υλοποίησης τα δύο μεγάλα έργα.

Εξελίξεις, για τις οποίες εκφράζω την ικανοποίησή μου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου