ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδικοι έδωσαν τα χέρια στο δικαστήριο

αντίδικοι-έδωσαν-τα-χέρια-στο-δικαστή-100774

Ετρεχαν στα Δικαστήρια από τον Αύγουστο του 2014, χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους κανένα σοβαρό πρόβλημα, και ταλαιπωρούνταν δίχως λόγο, ενώ απασχολούσαν και τη Δικαιοσύνη.

Ακούγοντας τους μάρτυρες της υπόθεσης και την απολογία του κατηγορούμενου, ο εισαγγελέας έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου προέτρεψε χθες δύο διαδίκους να συζητήσουν μεταξύ τους και να λύσουν τις διαφορές τους εκτός αίθουσας δικαστηρίου, χωρίς τους δικηγόρους τους!

Η υπόθεση αφορούσε σε εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και απειλή κατ’ εξακολούθηση. Υποθέσεις με ανάλογο περιεχόμενο απασχολούν ανά τακτά διαστήματα τη Δικαιοσύνη, και, όπως αποδεικνύεται στην πορεία, την ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο.

Η εν λόγω συνέβη τον Αύγουστο του 2014 στον Κατηγιώργη. Στις 9 Αυγούστου ο κατηγορούμενος είχε εμποδίσει τον μηνυτή να αποχωρήσει με το σκάφος του που έσυρε σε τρέιλορ από την περιοχή φράζοντάς του δρόμο με τρακτέρ.

Είχε ισχυριστεί ότι ο μηνυτής χρωστούσε χρήματα σε όλη την Καρδίτσα και υποστήριξε ότι όφειλε και στον ίδιο τον ποσό των 200 ευρώ για τη φύλαξη που έκανε στο σκάφος του.

Μετά από τέσσερα χρόνια, μηνυτής και κατηγορούμενος βρέθηκαν για άλλη μία φορά στο ακροατήριο δικαστηρίου, και οι δικηγόροι τους παρουσίασαν στο δικαστήριο εφτά μάρτυρες για να εξεταστούν, λες και επρόκειτο να δικαστεί έγκλημα.

«Μιλήστε μεταξύ σας και λύστε τη διαφορά σαν άντρες. Πείτε ό,τι δεν είπατε εδώ και τόσα χρόνια», είπε προτρέποντας για ειρηνική επίλυση της διαφοράς ο εισαγγελέας έδρας, και παρότρυνε τους διάδικους να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να συζητήσουν.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, ο κατηγορούμενος ζήτησε τελικά συγγνώμη. Μπροστά στο δικαστήριο του Μονομελούς είπε ότι σέβεται και υπολήπτεται τον εγκαλούντα, και έτσι ο μηνυτής απέσυρε τη μήνυση. Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη υφ’ όρων και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου