ΤΟΠΙΚΑ

Τον Νοέμβριο ο «Θαλής 2023»

τον-νοέμβριο-ο-θαλής-2023-1007389

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του 84ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για μαθητές γυμνασίου και λυκείου στα μαθηματικά «Θαλής 2023».

Σύμφωνα με τη Σχετική Απόφαση (Φ15/ 118273 /Δ2/20-10-23) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και τις ώρες 9:00-12:00, θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Στο Νομό Μαγνησίας ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα 3 Εξεταστικά κέντρα του Ν. Μαγνησίας, που είναι: α) το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, β) το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και γ) το Γυμνάσιο Σκοπέλου

Αναλυτικά ισχύουν τα παρακάτω:

Α) Ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ 2023» απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Β) Ο 13ος Τοπικός Διαγωνισμός για την Α΄ Γυμνασίου, αφορά μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου όλων των Γυμνασίων του Νομού μας, διεξάγεται αποκλειστικά από το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας και πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και ώρα, συγχρόνως με τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, στα ίδια εξεταστικά κέντρα.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» 2023, θα κληθούν να διαγωνισθούν στον επόμενο Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διενεργηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Όσοι μαθητές διακριθούν στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» 2024 (εκτός της Α΄ Γυμνασίου) θα διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024 για να επιλεγεί, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Διευκρινίζεται ότι για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, η 2η φάση του Τοπικού Διαγωνισμού «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» είναι η τελική και καταληκτική φάση του Διαγωνισμού για την Α΄ Γυμνασίου.

Παρακαλείται ο Διευθυντής του κάθε Σχολείου ή ο υπεύθυνος Καθηγητής των Μαθηματικών, που θα έχει ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν μαθητές/τριες, να δηλώσει το πλήθος των συμμετεχόντων μαθητών ανά τάξη, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρει αναρτημένη στη ιστοσελίδα Παραρτήματος της ΕΜΕ: eme-mag.uth.gr, για την καλύτερη προετοιμασία των εξεταστικών κέντρων (αριθμός απαραίτητων αιθουσών και επιτηρητών) μέχρι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. Τα γραπτά θα διορθωθούν από τους βαθμολογητές του Παραρτήματος και κατόπιν θα αποσταλούν στα κεντρικά της ΕΜΕ στην Αθήνα, για τη δεύτερη τελική διόρθωση και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος ευχαριστεί εκ των προτέρων τη Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας για την αμέριστη υποστήριξή της και τους Διευθυντές, Υποδιευθυντές και τους Συναδέλφους όλων των συμμετεχόντων σχολείων του Νομού μας για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του Διαγωνισμού. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους Διευθυντές των Εξεταστικών κέντρων: α) το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρη Ι., β) το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Ζιώγα Χρ. Και γ) το Διευθυντή του Γυμνασίου Σκοπέλου κ. Παλαιολόγο Χρ. για την παραχώρηση των σχολείων τους και την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου