ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης για την Παλαιστίνη το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

συμμετέχει-στην-κινητοποίηση-της-πέμ-1005250

«Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, καλεί να συμμετέχουν οι εργαζόμενοί του, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας. Στο κάλεσμα, το συνδικάτο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με οργή και αγανάκτηση βλέπουμε ακόμα μία φορά η κυβέρνηση του Ισραήλ να βομβαρδίζει ανελέητα τον λαό της Παλαιστίνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν τον γύρο του κόσμου εικόνες από το λαό της Παλαιστίνης να αιματοκυλίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Η λωρίδα της γάζας και οι γύρω περιοχές αποτελούν ένα σκηνικό πολέμου για δεκαετίες με κύριους υπεύθυνους το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο πόλεμος που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή είναι το αποτέλεσμα της κατοχής, του αποκλεισμού, της δολοφονίας και της φυλάκισης χιλιάδων Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ που αρνείται να αναγνωρίσει διεθνείς συμβάσεις και σκοτώνει εδώ και χρόνια 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των προηγούμενων που έχουν αναγάγει την αμυντική βιομηχανία και θωράκιση της χώρας μας σε πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, άρρηκτα δεμένη με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι πρόκληση απέναντι στους λαούς η στήριξη στην κυβέρνηση του Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση που αντί να λύνει το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει όλα τα χρόνια το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, το γιγαντώνει με την ανάφλεξη νέων εστιών πολέμου στην περιοχή.

Απαιτούμε:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” από την αποστολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και την άμεση αποδέσμευση από τις συμφωνίες οι οποιες οδηγούν τους Έλληνες φαντάρους να παλεύουν σε ξένες χώρες βάζοντας την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο και κάνοντας τους ίδιους στόχους μέσα στον πόλεμο.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου