ΤΟΠΙΚΑ

«Εκδικητικές απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

εκδικητικές-απολύσεις-στο-πανεπιστ-1002915

Καταγγέλλει το σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Μαγνησίας

Για «τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις, με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών νομού Μαγνησίας.

Καταγγέλλει «απολύσεις τριών πρωτοπόρων καθαριστριών μελών της διοίκησης του σωματείου, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον εργολάβο, για την παροχή μέσων προστασίας στο προσωπικό καθαριότητας που ξελάσπωνε τους χώρους του Ιδρύματος στο Βόλο στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες».

Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι οι εργοδότες θέλουν αφενός να απαλλαγούν από κάθε πρωτοπόρο αγωνιστή και από τα ταξικά συνδικάτα στους χώρους δουλειάς. Αφετέρου επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος προσπαθεί να αντισταθεί στις αυθαιρεσίες και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων από τους εργοδότες, θα απολύεται», καταγγέλλει το σωματείο και ζητά να ανακληθούν οι απολύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου