ΤΟΠΙΚΑ

2.329 στη μάχη για τον σταυρό στη Μαγνησία

2-329-στη-μάχη-για-τον-σταυρό-στη-μαγνησία-1001079

Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές- Πόσοι σταυροί μπαίνουν σε κάθε δήμο – Κλειστά σήμερα τα σχολεία για τις εκλογές

Συνολικά 2.329 υποψήφιοι 26 συνδυασμών στους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών μεθαύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις εκλογές, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, έχουν δικαίωμα ψήφου 173.317 πολίτες, εκ των οποίων οι 160.673 στη χερσαία Μαγνησία και 12.644 στη νησιωτική.

Ο τοπικός μηχανισμός για τις διπλές εκλογές έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία. Στον νομό έχουν καθοριστεί και θα λειτουργήσουν 385 εκλογικά τμήματα. Από αυτά τα 28 θα λειτουργήσουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Για τις ανάγκες διαμόρφωσης των εκλογικών τμημάτων, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους Δήμους.

Μεθαύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα στηθούν δύο κάλπες, μία για τις περιφερειακές και μία για τις δημοτικές εκλογές.

Πόσους σταυρούς βάζουμε

Για τις περιφερειακές εκλογές, οι ψηφοφόροι της χερσαίας Μαγνησίας μπορούν να βάζουν έως τρεις σταυρούς στο ψηφοδέλτιο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων έναν σταυρό.

Στις δημοτικές εκλογές, η διαδικασία θα είναι πιο απλή σε σχέση με το 2019. Θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό και μία κάλπη για τους Δήμους. Στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου κάθε συνδυασμού θα περιλαμβάνονται τα ονόματα όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που διεκδικούν εκλογή από όλες τις δημοτικές ενότητες ανά δήμο και στο κάτω μέρος θα βρίσκονται οι υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες. Το πάνω μέρος του ψηφοδελτίου θα είναι κοινό, ενώ το κάτω μέρος θα αλλάζει ανάλογα με την δημοτική κοινότητα.

  • Στον Δήμο Βόλου μπαίνουν έως 4 σταυροί στο κεντρικό και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες. Ενας σταυρός μπαίνει στις μονοεδρικές δημοτικές κοινότητες Σταγιατών και Γλαφυρών.
  • Στον Δήμο Αλμυρού μπαίνουν έως 4 σταυροί στο κεντρικό και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες. Ενας σταυρός μπαίνει στις μονοεδρικές δημοτικές κοινότητες Ανθοτόπου, Κοκκωτών, Κωφών, Φυλάκης, Αγιου Ιωάννη, Αγίας Τριάδας και Δρυμώνα.
  • Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου μπαίνουν έως 3 σταυροί στο κεντρικό και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες. Ενας σταυρός μπαίνει στη μονοεδρική κοινότητα Κερασιάς.
  • Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου μπαίνουν έως 3 σταυροί στο κεντρικό και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες. Ενας σταυρός μπαίνει στις μονοεδρικές κοινότητες Πρόπαν, Λαμπινού, Ξυνόχρυσης, Μετοχίου.
  • Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου μπαίνουν έως 3 σταυροί στο κεντρικό και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες. Ενας σταυρός μπαίνει στη μονοεδρική κοινότητα Ξουριχτίου.
  • Στον Δήμο Σκιάθου μπαίνουν έως 3 σταυροί
  • Στον Δήμο Σκοπέλου μπαίνουν έως 3 σταυροί στο κεντρικό και 2 στις δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Κλήματος και Γλώσσας
  • Στον Δήμο Αλοννήσου μπαίνουν έως 3 σταυροί.

Οι συνδυασμοί

Στη μάχη της κάλπης κατέρχονται 26 συνδυασμοί στους οκτώ Δήμους, οι εξής:

  • Στον Δήμο Βόλου τρεις συνδυασμοί: «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Ριζόπουλο και «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Παπαπέτρο.
  • Στον Δήμο Αλμυρού τέσσερις συνδυασμοί: «ΑΛΜΥΡΟΣ-ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Εσερίδη, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΥΡΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Τσόγκα, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο και «ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με υποψήφια δήμαρχο τη Ζωή Ράππου.
  • Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου τρεις συνδυασμοί: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδάμ, «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Νασίκα και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Παπαϊωάννου.
  • Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου πέντε συνδυασμοί: «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Σωλήνη, «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν. ΠΗΛΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Μιτζικό, «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Χαλέβα, «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Κωνσταντινάκη.
  • Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου τρεις συνδυασμοί: «ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Σαμαρά και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΑΓΟΡΑΣ- ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τσαπράζη.
  • Στον Δήμο Σκιάθου τρεις συνδυασμοί: «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Τζούμα» ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βάϊο Καρπέτα και «ΣΚΙΑΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Πασχάλη.

  • Στον Δήμο Σκοπέλου τρεις συνδυασμοί: «ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ευσταθίου, «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταμάτη Περίσση, και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Ρόδιο.
  • Στον Δήμο Αλοννήσου δύο συνδυασμοί: «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ», με υποψήφιο δήμαρχο τον Απαναγιώτη Αναγνώστου και «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Βαφίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου