ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή Αχ. Μπέου στον υπουργό Παιδείας: Εκπαιδευτικοί επηρεάζουν μαθητές για να ψηφίσουν Παπαπέτρο

επιστολή-αχ-μπέου-στον-υπουργό-παιδεί-1000711

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλοντας «κρούσματα επηρεασμού μαθητών από εκπαιδευτικούς, μέσα στα σχολεία, προκειμένου να ψηφίσουν τον συνδυασμό του Παπαπέτρου, στο Δήμο Βόλου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκη, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καταγγέλλει απαράδεκτα , αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά κρούσματα επηρεασμού μαθητών από εκπαιδευτικούς, μέσα στα σχολεία, προκειμένου να ψηφίσουν τον συνδυασμό του Παπαπέτρου, στο Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που κοινοποιείται και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαββελίδη και στην Εισαγγελία Βόλου, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική διαδικασία, στο Δήμο του Βόλου καταγράφονται απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες από εκπαιδευτικούς Λυκείων, που παραβιάζοντας καταφανώς τις αρχές του λειτουργήματος τους εμπλέκονται στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις και επιχειρούν να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των νεαρών μαθητών, που ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα μας καταγγέλθηκε από τρεις γονείς ότι καθηγητές, μέσα στο ιερό χώρο όπου συντελείται η διαδικασία διαπαιδαγώγησης των παιδιών, έδωσαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» στα παιδιά τους με την προτροπή να ψηφίσουν οι ίδιοι και να τα διανείμουν σε πολίτες με «δημοκρατικά φρονήματα», προσβάλλοντας έτσι βάναυσα κάθε δημοκρατική αρχή και λειτουργώντας παντελώς αντιδεοντολογικά αποδεικνυόμενοι ανάξιοι του λειτουργήματος τους.

Δυστυχώς δε, δεν είναι και το μοναδικό κρούσμα, αφού πολύ πρόσφατα φοιτητές κατήγγειλαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι χρησιμοποίησαν τα προσωπικά τους δεδομένα και ηλεκτρονικά μέσα του Πανεπιστημίου για προπαγανδίσουν την υποψηφιότητά τους με τον συγκεκριμένα συνδυασμό.

Προς τούτο σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα, δίνοντας τις αναγκαίες οδηγίες για να εξαλειφθούν τέτοιες αθέμιτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ενδεχομένως να έχουν και ποινικές, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες υπηρεσιακές, ευθύνες, για όσους της εκδηλώνουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου