ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη φαρμακοποιός του Βόλου για παράνομη διάθεση ναρκωτικών χαπιών

συνελήφθη-φαρμακοποιός-του-βόλου-για-100072

Φαρμακοποιός, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, διακίνησε 2.220 χάπια σε έξι χρήστες τοξικών ναρκωτικών ουσιών, εκτελώντας δεκαοχτώ πλαστές ιατρικές συνταγές. Λαβράκι έβγαλε χθές ο έλεγχος της ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Σε έλεγχο στο κέντρο του Βόλου σε 30χρονο ημεδαπό, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του πέντε πλαστές ιατρικές συνταγές. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την περίεργη υπόθεση και συλλέγοντας πληροφορίες συνέθεσαν το παζλ.

Ο 30χρονος είχε προμηθευτεί πριν από τρεις μέρες 360 ναρκωτικά χάπια από 47χρονο φαρμακοποιό με πλαστές συνταγές. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αιφνιδιαστική έρευνα στο φαρμακείο του επαγγελματία, όπου εντόπισαν άλλες δεκατρείς πανομοιότυπες συνταγές, και μετά τη συλλογή πληροφοριών διαπίστωσαν ότι ο επαγγελματίας είχε διακινήσει συνολικά 2.220 χάπια σε συνολικά έξι τοξικομανείς.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος επαγγελματίας κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών χωρίς την προσήκουσα ιατρική συνταγή, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνει ο Νόμος Περί Ναρκωτικών. Ο 30χρονος κατηγορείται για κατάρτιση και χρήση πλαστών συνταγών.

Συνοδεία αστυνομικών οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους, και αργά το μεσημέρι η ανάκριση διακόπηκε. Οι κατηγορούμενοι παραμένουν κρατούμενοι και θα συνεχίσουν τις απολογίες τους αύριο.

Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες, ο 47χρονος φέρεται να αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση. Υποστηρίζει ότι οι συνταγές ήταν κανονικές και είχαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία γιατρού παθολόγου. Ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι στο φαρμακείο υπάρχουν όλες οι αποδείξεις. «Εάν επρόκειτο για μία παράνομη ενέργεια, θα κόβονταν αποδείξεις;», διερωτήθηκε.

Η έρευνα της Αστυνομίας

Από τη πρώτη στιγμή οι συνταγές που είχε στη κατοχή του ο 30χρονος κίνησαν περιέργεια. Οι συνταγές είχαν τα στοιχεία του ιδίου γιατρού, ο οποίος, όμως όπως προέκυψε προανακριτικά έχει συνταξιοδοτηθεί από τον περασμένο Δεκέμβρη. Η πλαστότητα των συνταγών, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν εύκολα αντιληπτή. Οι υπογραφές διέφεραν η μία με την άλλη, ενώ υπήρχαν και πολλά ελλιπή στοιχεία.

Αναλυτικά για την υπόθεση, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημέρωσε τα εξής:

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου την 28-02-2018, ο 30χρονος χρησιμοποιώντας δύο όμοιες πλαστές ιατρικές συνταγές προμηθεύτηκε από το φαρμακείο του 47χρονου συνολικά 360 ναρκωτικά δισκία.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 47χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2018 έως 28-02-2018 εκτέλεσε συνολικά 13 όμοιες πλαστές ιατρικές συνταγές, χορηγώντας σε άλλους πέντε ημεδαπούς συνολικά 2.220 ναρκωτικά δισκία.

Οι δεκαοκτώ πλαστές ιατρικές συνταγές που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου