ΤΟΠΙΚΑ

Να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο οι ξενοδόχοι ζητεί ο Αλ. Μεϊκόπουλος

να-ενταχθούν-στον-αναπτυξιακό-νόμο-οι-100039

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση, με πρωτοβουλία των βουλευτών Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Νοτοπούλου, κατέθεσαν στη Βουλή 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας την άμεση ένταξη στον νέο αναπτυξιακό νόμο επενδυτικών σχεδίων για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες ανεξαιρέτως κατηγορίας, τόσο για ίδρυση, όσο και για επισκευές, επέκταση και επαναλειτουργία, αλλά και τη λήψη και στοχευμένων μέτρων, ώστε να μπορέσουν όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση και στο κύμα ανατιμήσεων.

Οπως επεσήμαναν οι βουλευτές, τα προβλήματα του κλάδου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη Μαγνησία, αλλά και πανελλαδικά, παραμένουν χωρίς τελειωμό, με ανεπαρκείς για την επίλυσή τους αποφάσεις, που έχει προωθήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των ανατιμήσεων αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις.

«Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν την λήψη μέτρων στοχευμένης ενίσχυσης και διευκόλυνσης, καθώς οι μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες είναι αδύνατο να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο κύμα αυξήσεων στην ενέργεια μετά από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμένης τουριστικής κινητικότητας, και χωρίς τις απαραίτητες ενισχύσεις κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό λουκέτο», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να ενεργήσουν σχετικά.

Τέλος, ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μέχρι και σήμερα οι ξενοδόχοι παραμένουν απλήρωτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους» και ζητούν να διευθετηθεί και αυτό το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου