ΤΟΠΙΚΑ

Ανακαινίζεται παλιό κτίριο στη Μεταμορφώσεως

ανακαινίζεται-παλιό-κτίριο-στη-μεταμ-100009

Ο Δήμος Βόλου θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 275.559,20 ευρώ για τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού

Πράσινο φως… άναψε το «Πράσινο Ταμείο» για την ανακαίνιση παλιού κτιρίου στην οδό Μεταμορφώσεως 5, δίπλα από το Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού. Για την αξιοποίηση του κτιρίου, που του ανήκει, ο Δήμος Βόλου είχε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης, η οποία εγκρίθηκε και χθες έγινε αποδοχή των όρων στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Ο Δήμος Βόλου θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 275.559,20 ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου, μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου για τα έτη 2021 – 2022». Πρόκειται για ένα παλιό διώροφο κτίριο με χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η χρήση του οποίου έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για πολιτιστικές δράσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

Στόχος είναι η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου με σκοπό την επανάχρηση για την κάλυψη αναγκών κοινωνικών, πολιτιστικών, αναπτυξιακών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα και σύμφωνα με τη μελέτη, προτείνεται το ισόγειο να διαμορφωθεί ως χώρος για παρουσίαση παραστάσεων σύγχρονου χορού, εναλλακτικής και πειραματικής μουσικής σκηνής (τζαζ, ηλεκτρονική μουσική κλπ), παρουσιάσεις video art, art performance, μουσικού – θεατρικού αναλογίου και άλλες αντίστοιχες χρήσεις των οποίων η παρουσίαση δεν ευνοείται στους συμβατικούς χώρους των υπόλοιπων δομών στις οποίες φιλοξενούνται δράσεις πολιτισμού.

Στον πάνω όροφο, προτείνονται εκπαιδευτικές δράσεις ατομικών μαθημάτων διδασκαλίας μουσικών οργάνων σύγχρονης μουσικής (ντραμς, ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου κλπ), για τις οποίες αφενός δεν επαρκούν οι αίθουσες στο Δημοτικό Ωδείο, αφετέρου η φύση τους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη συστέγασή τους στις αίθουσες γενικής διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται για μαθήματα κλασικής μουσικής. Επιπλέον, μπορεί να διαμορφωθεί ειδική αίθουσα διδασκαλίας για χρήση από τις χορωδίες του τμήματος Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού, αλλά και χορωδίες άλλων φορέων της περιοχής.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου