ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανακοίνωσαν αναβολή του παζαριού… αλλά το Λούνα Παρκ δούλεψε κανονικά

ανακοίνωσαν-αναβολή-του-παζαριού-αλ-993795

Η καταστρατήγηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και το παράπονο των πλημμυροπαθών του πρώην δ. Κάρλας

Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη στις 8 Σεπτεμβρίου και διαρκεί για πέντε ημέρες. Αποτελεί μάλιστα έναν θεσμό που στηρίζει την οικονομία της περιοχής και αποφέρει έσοδα στον δήμο.

Φέτος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα… «μούσκεψαν» και την έναρξη του παζαριού, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα να λάβει την απόφαση να ακυρωθεί, καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή δεν επέτρεπαν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Η απόφαση αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δεν τηρήθηκε όμως ποτέ!

Μπορεί να μη λειτούργησαν οι χώροι που είχαν δεσμευτεί για την εστίαση, όμως το Λούνα Πάρκ, άγνωστο γιατί, λειτούργησε κανονικά όλες τις μέρες, όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πληγέντες από την περιοχή, εκφράζοντας κυρίως το παράπονό τους, ότι «αφενός για λόγους καθαρά ηθικούς, αλλά πρωτίστως διότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να τηρούνται εξ’ ολοκλήρου και όχι κατά το δοκούν».

«Ενώ το 112 το Σαββατοκύριακο χτυπούσε διαρκώς και οι κάτοικοι της περιοχής του πρώην δήμου Κάρλας ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμοι να εκκενώσουν τα χωριά τους αν η στάθμη του νερού ανέβαινε ακόμη περισσότερο, κάποιοι διασκέδαζαν στο Λούνα Πάρκ. Αυτό δε δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα», πρόσθεταν, αναρωτώμενοι επίσης, αν και υπό ποιες συνθήκες μία απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να μην εφαρμόζεται.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση στην περιοχή του Βελεστίνου, με τις απόψεις να διίστανται. Στελέχη πάντως του δήμου που δέχονται επικρίσεις ισχυρίζονται ότι «ο επαγγελματίας από το Λούνα Παρκ είχε ήδη στήσει τον εξοπλισμό και πως ήταν δύσκολο να ξεστήσει, γι’ αυτό και επιλέχτηκε να του επιτραπεί να λειτουργήσει», κατά παράβαση βέβαια των όσων λέει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη Διαύγεια που αναρτήθηκε στην απόφαση τονίζονται τα εξής: «Στο Βελεστίνο, σήμερα την 8η Σεπτεμβρίου του έτους 2023, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., διεξήχθη, δια περιφοράς (με τη διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67 § 5 και 167 § 1 του Ν. 3852/2010 και της 375/39167/2-6-2022 (ΑΔΑ : Ψ42Π46ΜΤΛ-4ΙΓ) Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών) Έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, ύστερα από την υπ. αριθ. 11277 / 08-09-2023 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε σε καθένα Δημοτικό Σύμβουλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία συμμετεχόντων στη συνεδρίαση (άρθρο 42 του Ν.4555/2018), δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών παρόντες ήταν όλοι και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ και ο δήμαρχος σχετικά αποφασίζει ομόφωνα «να μην πραγματοποιηθεί η Ετήσια Εμποροπανήγυρη Βελεστίνου, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από την 8η Σεπτεμβρίου 2023 έως την 12η Σεπτεμβρίου 2023, λόγω των έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρα, έντονη βροχόπτωση, ανεμοθύελλα), που έπληξαν τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την παρούσα εβδομάδα». Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 124 / 2023.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου