ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρακτική άσκηση σε δημοτικές υπηρεσίες

πρακτική-άσκηση-σε-δημοτικές-υπηρεσ-981787

Αναψε «πράσινο» για 10 μαθητευόμενους απόφοιτους των ΕΠΑΛ

Το δημοτικό συμβούλιο άναψε «πράσινο» προκειμένου ο δήμος να συμμετέχει την περίοδο 2023-2024 στο Πρόγραμμα Μαθητείας για τους μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας, που πραγματοποιούνται στο σχολική μονάδα και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» το οποίο αναλαμβάνει να παράσχει ο εργοδότης στον μαθητευόμενο. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση του εργαστηριακού μαθήματος και των ημερών παρουσίας στο χώρο εργασίας, όπως αυτά περιγράφονται στον Οδηγό Κατάρτισης της ειδικότητας , συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο».

Μέσω του προγράμματος στον δήμο Ρήγα Φεραίου θα συμμετέχουν 10 μαθητευόμενοι των παρακάτω ειδικοτήτων: «Υπάλληλος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών», «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου