ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκατάσταση ζημιών σε Ριζόμυλο και Βελεστίνο

αποκατάσταση-ζημιών-σε-ριζόμυλο-κα-950130

Τη μελέτη του έργου «Αποκατάσταση λοιπών ζημιών στις δημοτικές ενότητες Φερών και Κάρλας» και παράλληλα την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρήγα Φεραίου. Να αναφερθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο αφορά εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην τοπική κοινότητα Ριζομύλου αποκατάσταση 280 μέτρων δρόμου, που καταλήγει στο δημοτικό σχολείο του χωριού και για την αποκατάσταση επιπλέον 250 δρόμου κοντά στις εγκαταστάσεις βιομηχανίας επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών.

Η μελέτη επίσης περιλαμβάνει την αποκατάσταση δρόμου στο Βελεστίνο 430 μέτρα, από την περιοχή Αγ. Μηνά έως την επαρχιακή οδό Βελεστίνου – Χλόης, ενώ στο στάδιο Βελεστίνου (γήπεδο ποδοσφαίρου) σε κατεστραμμένα σημεία του, φρεζάρισμα και νέα άσφαλτος σε συνολική επιφάνεια 5.500τ.μ..

Υπογραμμίζεται ότι η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου τον Οκτώβριο του 2021, όποτε επλήγη από έντονο και πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, που ονομάστηκε «ΑΘΗΝΑ».

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πολλές τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, κυρίως σε κοινωφελείς υποδομές (δίκτυο ύδρευσης, εσωτερικό οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία).

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου