ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πόλος έλξης ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου Καναλίων

πόλος-έλξης-ο-βυζαντινός-ναός-του-αγί-943884

Ανοιξε πύλες και «υποδέχεται» τον μαθητικό πληθυσμό της Μαγνησίας

Πόλος έλξης για τον μαθητικό πληθυσμό της Μαγνησίας και όχι μόνο αποτελεί ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια.

Μαθητές και δάσκαλοι του 19ου δημοτικού σχολείου Βόλου πριν από λίγες μέρες ξεναγηθήκαν στον ιερό χώρο εντός και εκτός του ναού, όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά αυτού του μνημείου. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό των Καναλίων από τον 13ο αιώνα έως τον 21ο αιώνα και θαύμασαν τις τοιχογραφίες των τριών διαφορετικών εποχών που βρίσκονται εντός του μνημείου.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού βυζαντινού παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Καναλίων, απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν το όμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλας, τα γραφικά Κανάλια, να ξεναγηθούν στη βυζαντινή εκκλησία του αγίου Νικολάου, και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Το ωράριο λειτουργίας επισκέψεων στο βυζαντινό ναό είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 12.30 μ.μ. & 5.00 – 7.00 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 11.30 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.00 – 7.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μνημείου, π. Αθανάσιο Ι. Σκοπιανό, καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2428074166, 6980590881.

E-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου