ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τιμάται η Εθνική Αντίσταση στο Βελεστίνο

τιμάται-η-εθνική-αντίσταση-στο-βελε-943881

Ενόψει της Μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στις 9 Μαΐου, το Παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με την ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή εκδήλωση για την ανατίναξη της αμαξοστοιχίας και τις άλλες μάχες που έδωσαν στην περιοχή οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

«Σήμερα, 78 χρόνια από το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία, σε Συρία και Λιβύη είναι σε εξέλιξη.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ενίσχυση της παρουσίας του συνδικάτου πολέμου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας, με την εκχώρηση βάσεων και διευκολύνσεων. Εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γι` αυτό και σήμερα οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται με «μήλον της Εριδος» τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας. Σήμερα, που η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ενισχυθεί ως πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και την Κίνα, η πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια καθιστά τον λαό μας «στόχο»», επισημαίνει μεταξύ άλλων ανακοίνωση από το Παράρτημα Βόλου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου