ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γιώργος Παπαδάμ: Ανακοίνωση ίδρυσης δημοτικής παράταξης και υποψηφιότητας δημάρχου Ρήγα Φεραίου

γιώργος-παπαδάμ-ανακοίνωση-ίδρυσης-δ-938188

Ανακοίνωση εξέδωσε για την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ο Γιώργος Παπαδάμ και για την ίδρυση δημοτικής παράταξης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας καθώς βιώνουμε συνεχείς μεταβολές σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο, πράγμα που επιτάσσει κάθε δήμο της χώρας να συμβαδίζει και να εναρμονίζεται με αυτές τις μεταβολές.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καθημερινή επαφή μου και την ενθάρρυνση που έχω λάβει το τελευταίο διάστημα από συμπολίτες μου, μετά από ανεπίσημες δηλώσεις της πρόθεσής μου να συγκροτήσω συνδυασμό και να διεκδικήσω τη θέση του δημάρχου του δήμου Ρήγα Φεραίου, έκαναν τη σκέψη μου για την ίδρυση μιας νέας δημοτικής παράταξης να ωριμάσει.

Σημειώνω ότι η δική μου δραστηριότητα και ενασχόληση με τα κοινά ξεκινάει από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμη με τη συμμετοχή μου στα συμβούλια μαθητικών κοινοτήτων, αργότερα με την ανάμειξή μου σε συλλόγους και σε επιτροπές αγώνα, με την κομματική μου δραστηριοποίηση και συνεχίζεται με την εκλογή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή μου στα όργανα του δήμου Φερών αρχικά και έπειτα στα όργανα του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Έχοντας ανακοινώσει στις 12 Αυγούστου 2022 την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη του σημερινού δημάρχου με επιστολή μου στον πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, γνωστοποιώντας τους λόγους αυτής, οδηγούμαι τώρα στην απόφαση να ανακοινώσω διαμέσου της παρούσης επιστολής τη δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης που θα συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος, στηριζόμενη σε ικανούς, ευυπόληπτους και έντιμους συμπολίτες που θα αγωνιστούν όλοι για το καλό του δήμου.

Διαπιστώνοντας, κατόπιν συζητήσεων με συνδημότες μου, ότι η καθημερινότητά μας υφίσταται συνεχώς ποιοτικές υποβαθμίσεις, παρόλη την εμπιστοσύνη που δείξαμε όλοι – μεταξύ αυτών κι εγώ- στη σημερινή δημοτική αρχή, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα εκφράζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πολιτών του δήμου.

Η νέα αυτή ομάδα θα υπερβαίνει διαφορετικές αντιλήψεις, ασυμφωνίες του παρελθόντος και κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Η νέα αυτή ομάδα θα ενώνει ανθρώπους με γνώμονα την ανανέωση και τη συνεργασία και θα επιχειρήσει να αναδιατυπώσει το αφήγημα της περιοχής μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο όραμα για το δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η συγκρότηση του συνδυασμού που ανακοινώνεται σήμερα προκύπτει από ένα όραμα, ένα στόχο.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο δήμο, που θα βρίσκεται δίπλα σε πολίτες κάθε ηλικίας, υπερασπίζοντας την οικονομική, εκπαιδευτική, ψηφιακή, αθλητική, πολιτιστική, τουριστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου. Θα βρίσκεται δίπλα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά με καθημερινή και άμεση επικοινωνία, με λογοδοσία και δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων.

Οραματιζόμαστε μια νέα δημοτική αρχή που θα πράττει και δε θα διαπραγματεύεται τα αυτονόητα και τα ουσιαστικά. Μια αρχή που το όραμά της θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός διαφανούς δήμου Ρήγα Φεραίου στον οποίο θα κυριαρχεί η εντιμότητα και η καθαρότητα και κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει, να ρωτά, να μαθαίνει, να αμφισβητεί, να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει.

Η ομάδας μας:

  • αποβλέπει σε έναν κοινό βηματισμό όλων των στελεχών, ώστε να κάνουμε το δήμο μας υπόδειγμα συνέπειας και συνεργασίας και για άλλους δήμους της χώρας.
  • ατενίζει εκπαιδευτικές αναβαθμίσεις για τα παιδιά, ενισχύσεις των σχολικών υποδομών και εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών παροχών.
  • αποβλέπει σε σύγχρονους μηχανισμούς φροντίδας των ηλικιωμένων με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών καθώς σκοπός μας θα είναι η στήριξη και η κοινωνική ενεργοποίηση της τρίτης ηλικίας και η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας.
  • στοχεύει σε υποστηρικτικά περιβάλλοντα και δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και μοναχικά άτομα.
  • φιλοδοξεί να ζωντανέψει ξανά την τοπική αγορά, να διεγείρει τη στήριξή της από τους πολίτες του δήμου μας και να ενεργοποιήσει μικρούς και μεγάλους, ώστε συνειδητά και αποφασισμένα να διαλέγουν την περιοχή μας για να ψυχαγωγηθούν, να αποδράσουν, να περπατήσουν, να φωτογραφηθούν, να περάσουν όμορφα. Άλλωστε ο δήμος Ρήγα Φεραίου ξεχωρίζει για την σημαντικότητα και την σπουδαιότητά του καθώς έχει να επιδείξει τη φυσιογνωμία του Ρήγα Φεραίου που είναι ανεκτίμητης ιστορικής και πνευματικής αξίας, τους πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, την ασύγκριτης ομορφιάς και οικολογικής αξίας λίμνη Κάρλα με τις παρακάρλιες περιοχές, την ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχή του Κεραμιδίου με τους παραθαλάσσιους οικισμούς της όπως επίσης και την επιβλητικότητα του ορεινού όγκου του δήμου μας που απλώνεται από το Πήλιο ως και το όρος Μαυροβούνι.
  • σκοπεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη που ζει και εργάζεται στις περιοχές του δήμου μας και στη διασφάλιση της ανταποδοτικότητας μεταξύ δημοτικών εσόδων και υπηρεσιών προς τους δημότες.
  • οραματίζεται να διαφυλάξει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας, να αναδείξει μέσω σύγχρονων ιδεών τον τόπο μας ως ένα βιώσιμο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό και να εμπιστευτεί την ματιά έμπειρων ανθρώπων για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας περιουσίας.
  • αποβλέπει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συνδημοτών μας μέσω της κατάλληλης φωταγώγησης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου όλων των περιοχών του δήμου και της παρέμβασης σε προβληματικές υποδομές της καθημερινότητας.
  • δε συμβιβάζεται με οικονομικές υποβαθμίσεις και δεν ενθαρρύνει οικονομικές επιβαρύνσεις του δήμου, αλλά στηρίζει σύγχρονες μεθόδους οικονομικής διαχείρισης και επικροτεί τη χρήση καινοτόμων μεθόδων χρηματοδότησης.
  • στοχεύει στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του δήμου μας μέσα από την ενεργοποίηση των συνεδριάσεων των κοινοτικών συμβουλίων που είναι αδρανείς.
  • επιτάσσει τη συμμετοχή όλων των στελεχών στη διοίκηση του δήμου, την ύπαρξη διακριτών ρόλων των στελεχών και την απομάκρυνση από ένα αυστηρό δημαρχοκεντρικό σύστημα, ενισχύοντας έτσι τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου.
  • αποβλέπει σε ένα δήμο Ρήγα Φεραίου με ταυτότητα και προοπτική, ανταγωνιστικό σε σχέση με τα σύγχρονα πρότυπα, σε ένα δήμο που θα στηρίζει τη συμμετοχή των πολιτών και τη συνεργασία και που δέσμευσή του θα είναι η συνεχής προσπάθεια ανανέωσης, ώστε να καταφέρουμε επιτέλους να σταθούμε στο ύψος και στο βάρος που διαθέτει η ιστορία του τόπου μας, η γεωγραφική του θέση και η φυσική του ομορφιά.

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, αποφασίσαμε ο συνδυασμός μας να έχει το όνομα “Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας”. Ανανέωση γιατί θέλουμε νέους ανθρώπους, ικανούς, ακέραιους και άφθαρτους, με νέα οράματα, με καινούργιες ιδέες, σύγχρονες προτάσεις και με διάθεση να προσφέρουν στην περιοχή μας και να αναπτύξουν το δήμο μας. Συνεργασία γιατί θέλουμε ταυτόχρονα και όλους εκείνους τους έντιμους, υπεύθυνους και αποτελεσματικούς που υπήρχαν ήδη στο πολιτικό σκηνικό, όλους εκείνους που θέλουν, διατίθενται και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις, να ενισχύσουν και να βοηθήσουν το δήμο στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Το έμβλημα που θα συνοδεύει από σήμερα την ομάδα μας είναι το χαρακτηριστικό σήμα της ανανέωσης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δεσμεύσεις μας για μια σύγχρονη αντιμετώπιση και διαχείριση του δήμου μας. Το σήμα της ανανέωσης ενσωματώνει φυσικά και την έννοια της συνεργασίας διαμέσου του γραφικού της χειραψίας και ολοκληρώνεται με την κυκλική πλαισίωσή του από το όνομα του συνδυασμού μας. Ενός συνδυασμού που θα στηρίζεται στη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα των στελεχών.

Το όραμα του συνδυασμού με επίσημο πλέον όνομα “Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας” είναι να στηρίξουμε το δήμο μας πάνω στην αξιοκρατία, να μην ανακυκλώνονται πρόσωπα και πρακτικές και να διοικείται ο δήμος καθαρά και υπεύθυνα και όχι παρασκηνιακά και υστερόβουλα.

Πιστεύω βαθύτατα σε μια νέα δημοτική παράταξη που θα επιδεικνύει σεβασμό και όχι αλαζονεία απέναντι στους πολίτες, θα ενθαρρύνει το διάλογο, θα κατακρίνει τη σπατάλη των χρημάτων του δήμου και θα πλαισιώνει με νομιμότητα τις όποιες επιλογές της.

Ξεκινώντας για πρώτη φορά από αυτή τη θέση, καλώ όλους τους συμπολίτες μου να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο, να στηρίξουν το συνδυασμό “Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας” και να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να μας δώσουν τη δύναμη να αλλάξουμε το δήμο και να πλαισιώσουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τον τόπο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου