ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η Urbanact αναλαμβάνει να διώξει το γκρίζο…

η-urbanact-αναλαμβάνει-να-διώξει-το-γκρίζο-930798

Ξεκινούν εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου

Αισθητικές εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, θα πραγματοποιήσει η UrbanAct, μετά από απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Η ομάδα των καλλιτεχνών της UrbanAct ουσιαστικά θα αναλάβει να εξαφανίσει… το γκρίζο από τα σχολεία, με εικαστικές παρεμβάσεις που θα δώσουν χρώμα και «ζωή».

Το έργο αφορά αισθητικές εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Ρήγα Φεραίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

«Θέληση είναι μαζί με τη δουλειά που κάνουμε με το φυσικό περιβάλλον, να αναπτύξουμε περιβαλλοντικά και αισθητικά τον δημόσιο χώρο. Να τον ομορφύνουμε και παράλληλα να δίνουν μηνύματα στους μαθητές, τους νέους και σε όλους τους πολίτες. Το έργο αυτό που προτείνεται να συνεργαστούμε, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και του γενικού πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος. Στόχος πολύ σημαντικός, με έναν δήμο σαν τον δικό μας που συνδυάζει ποικιλίες περιβαλλοντικών προκλήσεων. Για τον σκοπό αυτόν θα συνεργαστούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και τον γενικό πληθυσμό», τονιζόταν στην πρόταση της ΑΜΚΕ UrbanAct που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κυρίως εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο η ομάδα έχει «παρέμβει» και σε τοπία που χρειάζονταν άμεσα την βοήθειά τους, όπως το Μάτι.

Η ομάδα της Urbanact δεν είναι καινούργια. Εχει ενεργό ρόλο στην Ελλάδα εδώ και 21 χρόνια. Παρά την μακρά της πορεία, έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια μετά τις υπέροχες δημιουργίες της σε τοιχογραφίες σχολείων.

Αντικαθιστώντας το «γκρι» άλλοτε με… έναν Δον Κιχώτη να ατενίζει, άλλοτε με έναν πελώριο Κένταυρο, άλλοτε με πιο ιδιαίτερες προσωπογραφίες, αλλά και αποφθέγματα, η Urbanact έχει κάνει χιλιάδες μαθητές να δουν το σχολείο τους με άλλο μάτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου