ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράταση μέχρι τον Μάϊο για τη μελέτη

παράταση-μέχρι-τον-μάϊο-για-τη-μελέτη-927832

Τι προβλέπει η αντιπυρική «θωράκιση» των σχολικών μονάδων

Παράταση ζήτησε και πήρε με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ο μελετητής που έχει αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για την πυροπροστασία των σχολικών μονάδων του δήμου.

Μετά από σχετική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Ο δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας σε συνολικά 24 διδακτήρια, που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Λύκεια. Στόχος του τα σχολεία να είναι θωρακισμένα αντιπυρικά με την έναρξη της επόμενης πλέον σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών πυροπροστασίας όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του δήμου, προβλέπεται η σύνταξη νέων μελετών πυροπροστασίας, η επικαιροποίηση υπαρχουσών και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου προκειμένου να συντηρηθούν τα υπάρχοντα και να εγκατασταθούν νέα μέσα πυροπροστασίας.

Οι σχολικές μονάδες που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, 2ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου, Νηπιαγωγείο Χλόης, Νηπιαγωγείο Αερινού, Νηπιαγωγείο Κεραμιδίου, Νηπιαγωγείο Περιβλέπτου, Νηπιαγωγείο Ριζομύλου, Νηπιαγωγείο Στεφανοβικείου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, Δημοτικό Σχολείο Αερινού, Δημοτικό Σχολείο Καναλίων, Δημοτικό Σχολείο Κεραμιδίου, Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου, Δημοτικό Σχολείο Στεφανοβικείου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, Γυμνάσιο Καναλίων, Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Λύκειο Βελεστίνου, Λύκειο Καναλίων.

Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται αναλόγως από την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχει την ευθύνη για την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα σχολεία πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας καθώς και να τηρούν και να συντηρούν τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από το πιστοποιητικό.

Εχει παρατηρηθεί ότι σε αρκετά σχολεία απουσιάζουν ή επιβάλλεται να ανανεωθούν τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου