ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο στο Ριζόμυλο

υπόγειο-αρδευτικό-δίκτυο-στο-ριζόμυλ-927826

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στην περιοχή της Κάρλας

Η κατασκευή νέων υπόγειων αρδευτικών δικτύων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ολοκληρωμένο μέχρι σήμερα, αρδευτικό δίκτυο διανομής νερού με σωλήνες pvc σε μήκος 5.200 μέτρων στην περιοχή του Ριζόμυλου.

Συνολικά, κατασκευάζονται 26 χιλιόμετρα υπόγεια δίκτυα για τις αρδευτικές ανάγκες 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου.

Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής και όταν θα ολοκληρωθεί θα συμβάλλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων έλλειψης νερού και αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών,

Παράλληλα θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των νερών της λίμνης, καθώς επίσης στη μείωση του αριθμού των εν λειτουργία αρδευτικών γεωτρήσεων στην περιοχή και αποκατάσταση του υδατικού ισοζυγίου των υπόγειων υδροφορέων της.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου