ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κύμα αποχωρήσεων από τις υπηρεσίες

κύμα-αποχωρήσεων-από-τις-υπηρεσίες-915107

Δεκατρείς δημοτικοί υπάλληλοι αποχωρούν έως το 2027- Πρόταση για κάλυψη των κενών

Τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης για τη χρονική περίοδο 2024-2027, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Με βάση την εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους ΟΤΑ το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Ρήγα Φεραίου κλήθηκε να προχωρήσει σε προγραμματισμό πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού για τα έτη 2024-2027.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τον πολυετή προγραμματισμό κάθε φορέα, συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο υποβάλλεται στο Υπουργείο Οικονομικών και αξιολογείται ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, προκειμένου να ενσωματωθεί στο εκάστοτε Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε και από τον δήμο Ρήγα Φεραίου για τις εκτιμήσεις των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού και τις εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα.

Στη συζήτηση που έγινε οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι από το 2024 έως το 2027 αποχωρούν συνολικά 13 δημοτικοί υπάλληλοι από όλα τα τμήματα. Τα κενά αυτά θα πρέπει να καλυφθούν. Ο δήμος ζητεί λοιπόν να προσληφθεί προσωπικό στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, στις παραδοσιακές υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, στην πολεοδομία και το τμήμα ανάπτυξης.

Τον προγραμματισμό προσλήψεων ψήφισαν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Παπαϊωάννου.

Η κάλυψη των οργανικών θέσεων, που προβλέπονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για το διάστημα 2024 – 2027, θα γίνει με μετατάξεις και προσλήψεις.

Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για τον καθορισμό ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που θα απασχοληθεί με διάρκεια σύμβασης οκτώ μηνών και λήψη απόφασης για την πρόσληψη έξι ατόμων, μέσω του Προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνιων ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».

Τέλος, συζητήθηκε η εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης του διακατεχόμενου δάσους Κερασιάς της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου», μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. «Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε» και του Δήμου Ρήγα Φεραίου και για τη δημοπράτηση Δημοτικού καταστήματος, στον οικισμό Βένετο της κοινότητας Κεραμιδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου