ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Εφυγε» ένας παραδοσιακός τυροκόμος

εφυγε-ένας-παραδοσιακός-τυροκόμος-912101

Απεβίωσε ο ιδιοκτήτης της «Φλέγγα», πατέρας της πρώην δημάρχου Ρήγα Φεραίου – Η πετυχημένη πορεία στα κοινά και η αγάπη του για το τοπικό ποδόσφαιρο

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βελεστίνου, αλλά και ευρύτερα στη Μαγνησία ο θάνατος του Νικόλαου Λαΐτσου, 82 χρόνων, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας τυροκομικών «Φλέγγα», πατέρα της πρώην δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου.

Ο εκλιπών ήταν ένας από τους παλαιότερους τυροκόμους στη Μαγνησία. Καταγόταν από το Περιβόλι Γρεβενών. Από πολύ μικρός μυήθηκε στην κτηνοτροφία, καθώς καταγόταν από οικογένεια μεγαλοκτηνοτρόφων.

Διορατικός και πολύ εργατικός, αγαπούσε τη δουλειά του και γρήγορα κατάφερε να εξελιχτεί. Ξεκίνησε με ένα μικρό τυροκομείο στην περιοχή του Βελεστίνου. Γρήγορα κατάφερε και εξελίχτηκε, ανοίγοντας νέα καταστήματα με τη γνωστή επωνυμία «Φλέγγα», που με τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά του τυροκομείου προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) έχει κερδίσει σημαντικό κομμάτι της τοπικής αγοράς, ενώ, εκτός από τα καταστήματα του Βόλου, μπορεί κάποιος να βρει προϊόντα «Φλέγγα» και σε μερικά επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση στην παρασκευή τυριών, έχει τελειοποιήσει στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στον χώρο της τυροκομίας, όπως είχε οραματιστεί ο Νικόλαος Λαΐτσος.

Μεγάλη αγάπη και προσφορά στα κοινά

Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στο Βελεστίνο. Ενεργός πολίτης από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με τα κοινά. Από το 1974 μέχρι το 1986, επί δημαρχίας του αείμνηστου Βασίλη Καραμπερόπουλου, διατέλεσε διαδοχικά αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βελεστίνου τότε.

Αγαπούσε πολύ τον τόπο του και ήθελε να προσφέρει. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος άλλωστε που παρακίνησε και την κόρη του Ελένη να ασχοληθεί με τα κοινά και ήταν δίπλα της στη θητεία της στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, στηρίζοντας τις επιλογές της και το συμφέρον της περιοχής.

Επίσης, υπήρξε για δύο περιόδους πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Ρήγα Φεραίου, χρονιές κατά τις οποίες η ομάδα είχε διακρίσεις κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΘ, ανεβαίνοντας κατηγορία αήττητη.

Την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει με επιτυχία ο γιος του Χρήστος, ενώ η κόρη του Ελένη, πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο.

Αποχαιρετισμός από τον «Ρήγα Φεραίο»

Σ’ ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού σωματείου «Ρήγας Φεραίος» αναφέρει: «Με λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση του αδόκητου θανάτου του Νικολάου Λαΐτσου, σπουδαίου επιχειρηματία του τόπου μας και ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων «Φλέγγα». Ο εκλιπών είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της ομάδας του Ρήγα Φεραίου. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην πρώην Δήμαρχο δήμου Ρήγα Φεραίου και κόρη του Ελένη Λαΐτσου, στον γιο του Χρήστο καθώς και στη σύζυγό του».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου