ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στον δήμο

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στον-δήμο-878962

Εναρξη διεργασιών με το βλέμμα στραμμένο στο 2023 – Τα σενάρια και η στάση παρατάξεων και κομμάτων

Για τους καλά γνωρίζοντας τα πολιτικά δρώμενα στον δήμο Ρήγα Φεραίου η προχθεσινή ανεξαρτητοποίηση από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του πρώην προέδρου του ΔΣ Γιώργου Παπαδάμ, ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη διεργασιών και ζυμώσεων για τη δημιουργία νέου συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο, απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα.

Στον συγκεκριμένο καλλικρατικό δήμο, οι εκλογικές δυνάμεις των κομμάτων είναι συγκεκριμένες, όμως από τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στον δήμο, αφού εδώ και χρόνια οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που κατεβαίνουν στον εκλογικό στίβο- πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- απαρτίζονται από στελέχη που στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επειδή συμβαίνει αυτό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 δεν έδωσαν κανένα χρίσμα, αφήνοντας αφενός την τοπική κοινωνία να επιλέξει και αφετέρου διότι δεν ήθελαν να δημιουργήσουν εσωκομματικές έριδες.

Ωστόσο με δεδομένο ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μετά τις εθνικές δημιουργεί εκ των πραγμάτων άλλα δεδομένα, κυρίως αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Μέχρι τότε πάντως οι διεργασίες και οι ζυμώσεις θα συνεχίζονται.

Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη. Από την κεντροδεξιά όμως προέρχεται και ο Γιώργος Παπαδάμ, που οι πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται να ηγηθεί συνδυασμού.

Στελέχη στον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης, εκτιμούν ότι ο Δημήτρης Νασίκας μετά από δύο θητείες στον δημαρχιακό θώκο έχει υποστεί φθορά και ότι αυτό θα καταγραφεί στην κάλπη.

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως ανεξάρτητος και εκτιμά ότι διατηρεί ακόμη σημαντική εκλογική επιρροή.

Πληροφορίες λένε ότι με τον κ. Παπαδάμ «συνομιλούν» στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που στις προηγούμενες εκλογές «εμφάνισε» το παράδοξο να μην στηρίζει κανέναν στον δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά…

Ενας σημαντικός αριθμός στελεχών του συμπορεύτηκε με τον κ. Νασίκα, ενώ την ίδια στιγμή στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Πάσχο, πλειοψηφών σύμβουλος εκλέγονταν ο «πράσινος» Απόστολος Παπατόλιας, που σήμερα είναι υπεύθυνος του οργανωτικού τομέα στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια στάση θα κρατήσει ο Χαράλαμπος Πάσχος. Ο κ. Πάσχος επίσης προέρχεται από την κεντροδεξιά και στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 40%. Η επιλογή που θα κάνει θα έχει αντίκτυπο.

Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ορισμένοι επίσης βολιδοσκοπούν τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Αραμπατζή, γνωστός επαγγελματία στον χώρο των αρωματικών φυτών. Οι πληροφορίες λένε ότι τη «ζυγαριά» στις αποφάσεις που θα λάβει θα γείρουν οι επαφές που θα έχει, αλλά και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Πάντως τα κόμματα παρακολουθούν τις διεργασίες, ενημερώνονται σχετικά, όμως προς ώρας δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν και η οποία σίγουρα θα είναι διαφορετική από το 2019, καθώς η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση απαιτεί προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου