ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατασκευή υποδομών για τα ΑμεΑ σε σχολεία του δήμου Ρ. Φεραίου

κατασκευή-υποδομών-για-τα-αμεα-σε-σχολ-841575

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε νέο έργο για όλες τις σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά από τις επιτυχείς, άμεσες και ολοκληρωμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 76.260 ευρώ. Σκοπός είναι η βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν ράμπες σε 13 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ χώροι υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε 22 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα, με τον δήμο να επισημαίνει πως το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να επιλύσει σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας παράλληλα ίσα δικαιώματα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου