ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην τελική ευθεία η πρόταση έργων του Δήμου Ρ. Φεραίου για το «Αντώνης Τρίτσης»

στην-τελική-ευθεία-η-πρόταση-έργων-του-841571

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου έτοιμη η πρόταση του Δήμου για τα έργα που διεκδικεί – Αρχές Νοεμβρίου η υποβολή για ένταξη

Στην τελική ευθεία για την διαμόρφωση της συνολικής πρότασης για τα υπό ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Είναι προφανές ότι σε αυτό το πρόγραμμα ο δήμος έχει σκοπό να εντάξει νέα σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων υποδομών. Στόχος του δήμου είναι να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα, με βάση το πόσες και ποιες μελέτες έργων είναι έτοιμες και ώριμες για να ενταχθούν.

Η τεχνική υπηρεσία έχει πάρει «φωτιά», ενώ απώτερος στόχος είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρόταση, ώστε αρχές Νοεμβρίου που θα «ανοίξουν» οι σχετικές προσκλήσεις να κατατεθούν οι προτάσεις.

Προηγουμένως η πρόταση του δήμου θα τεθεί υπό την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος ετοιμάζεται να υποβάλλει αιτήσεις για ένταξη και χρηματοδότηση στο σύνολο σχεδόν των αξόνων που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα «μαμούθ» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΣ το «Αντώνης Τρίτης» θα περιλαμβάνει 11 διαφορετικούς άξονες, που αφορούν σε έργα αντισεισμικής προστασίας για τη θωράκιση των σχολείων, αλλά και των δημοτικών κτιρίων, μέχρι μεγάλες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση, τον τομέα της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, έξυπνα συστήματα πρόληψης- παρακολούθησης –ελέγχου στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας, υποδομές αναψυχής αλλά και κονδύλια από ξεχωριστή δράση που αφορά σε μελέτες για να διευκολυνθούν όλοι οι δήμοι που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα οι δήμοι με σοβαρές ελλείψεις στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου