ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καλοκαιρινή γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ στο Βελεστίνο

καλοκαιρινή-γιορτή-λήξης-του-κδαπ-στο-828849

Με τη λήξη του χειμερινού προγράμματος, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου, διοργανώνει την καλοκαιρινή του εκδήλωση.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Νομικό Πρόσωπο στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2016-2020 υλοποιεί με επιτυχία την δράση ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ στην οποία εντάσσονται τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ).

Ο κύριος σκοπός του ΚΔΑΠ είναι να υλοποιήσει, επεκτείνει και συντονίσει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Βάσω Παπανικολάου – Χατζοπούλου ανέφερε ότι «στο ΚΔΑΠ λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικών παιχνιδιών, καθώς επίσης εικαστικών κατασκευών, ζωγραφικής, κίνησης και χορού, κοσμηματολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενισχυτικής μάθησης κλπ. Σημείωσε επίσης ότι στα πλαίσια της επέκτασης των δράσεων του συγκεκριμένου προγράμματος θα δημιουργηθεί και νέα δομή ΚΔΑΠ στην τοπική κοινότητα Καναλιών.

Το ΚΔΑΠ επανδρωμένο με ειδικευμένο, στην κάθε κατηγορία του προσωπικό, με οργανωμένες δραστηριότητες και με πλήρη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία στο έργο του, αποτελεί σημαντικό παράγοντα εξέλιξης για τον δήμο μας.

Κύριο μέλημα των παιδαγωγών του ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου αποτελεί η ασφαλής απασχόλησης και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, βελτιώνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες και προπαντός ψυχαγωγώντας τα. Στόχος του ΚΔΑΠ είναι όλα τα παιδιά να επικοινωνούν μεταξύ τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς, με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού».

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Είναι η ετήσια γιορτή κλεισίματος της χειμερινής περιόδου του ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου και θα περιλαμβάνει παρουσίαση χορογραφιών και θεατρικών παραστάσεων.

Για όλους τους μικρούς φίλους και τους συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν, θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις και δώρα.

Η Δημοτική Αρχή και το Ν.Π.Δ.Δ., όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, θα συνεχίσουν να συμπράττουν με όλες τις δυνάμεις έτσι ώστε τα παιδιά του Κέντρου να συνεχίσουν την ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου