ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καφενταράκη…

λίγα-λόγια-για-τον-γιώργο-καφενταράκη-826327

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Ο πνευματικός κόσμος του Βόλου, η Μαγνησία ολόκληρη, τις προηγούμενες μέρες έχασε ακόμη έναν ξεχωριστό άνθρωπο, αφήνοντας στην περιοχή μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Γιώργος Καφενταράκης υπήρξε εργάτης του πνεύματος, της καλλιτεχνίας, της αισθητικής. Μέσα στο διάβα της ζωής του κατάφερε με μόχθο και επίπονη προσπάθεια να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, τέχνη ιδιαίτερη, τέχνη προσωπική.

Υπήρξε εικαστικός, μα τα τελευταία χρόνια και συγγραφέας και η πόλη του Βόλου μέσα από την πνευματική και καλλιτεχνική του δράση, είχε την ευλογία να προβληθεί, να διαφημιστεί, να κοιτάξει πέρα από τα σύνορα της. Ο Γιώργος Καφενταράκης ήταν άνθρωπος πράος, καλοσυνάτος, ευγενής. Ηταν γλυκύς στο λόγο και τις εκφράσεις του. Για το χωριό της Κερασιάς, για όλους τους Κερασιώτες, υπήρξε άνθρωπος αγαπητός, γενναιόδωρος, φίλος πραγματικός. Για τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, ήταν ένας άνθρωπος που στάθηκε ενεργά δίπλα του, βοηθώντας τον, τόσο σε επίπεδο πνευματικό, όσο και σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας.

Ο Σύλλογος εκφράζει στη γυναίκα του, την αγαπητή μας Χριστίνα και τα παιδιά του, τη Δέσποινα και το Βαγγέλη, την οδύνη του και τη βαθύτατη του λύπη για το χαμό του Γιώργου. Γνωρίζουμε ότι στο κατόπι του, αφήνει ανθρώπους που με αγάπη και ζέση θα συνεχίσουν να εξυψώνουν την βαρύτιμη κληρονομιά που άφησε σε όλους μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου