ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

“Να μην καταργηθεί το Υποθηκοφυλάκειο Φερών”

να-μην-καταργηθεί-το-υποθηκοφυλάκει-821009

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Φερών και της ενοποίησής του με το Υποθηκοφυλάκειο Βόλου, έπειτα από έγγραφο που του απέστειλε ο Δήμος Ρήγας Φεραίου.

Αποτέλεσμα της ενοποίησης αυτής είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου στους πολίτες του. Τονίζεται μάλιστα από πλευράς Δήμου η μεγάλη ταλαιπωρία που θα υφίστανται πλέον οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, διότι θα πρέπει να μετακινούνται μέχρι το Βόλο για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους, γεγονός ιδιαίτερα χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι το Υπουργείο οφείλει να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου μια τέτοια απόφαση. Η κατάργηση και ενοποίηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών με το Υποθηκοφυλάκειο Βόλου καθώς και η συγκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στην πρωτεύουσα του Νομού, κάθε άλλο παρά λειτουργική κρίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου