ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοντά στον δημότη

κοντά-στον-δημότη-820837

Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου σε όσους αδυνατούν να εξυπηρετηθούν

Στο πλευρό του πολίτη σταθερά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στην περίοδο της πανδημίας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, ο δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει ότι εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Με την προτροπή «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε, είμαστε εμείς εδώ για σένα, θα το περάσουμε και αυτή τη φορά μαζί», ο δήμος Ρήγα Φεραίου διευκολύνει τους δημότες με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από καταστήματα της επιλογής τους, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνικό παντοπωλείο.

Οι δημότες μπορούν καθημερινά να υποβάλουν αίτηση ένταξης τους, βάσει των απαραίτητων δικαιολογητικών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Με τηλεφωνική επικοινωνία θα δίνονται οι πληροφορίες για την κατάθεση των αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου, Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρο Κοινότητας ενισχυμένες πλέον λόγω των συνθηκών και από τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ παρέχουν τα παραπάνω και είναι καθημερινά στη διάθεση του δημότη.

Η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη πραγματοποιείται από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου κοινότητας του Δήμου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Συντονίστρια των δομών είναι η Αντωνία Χασιώτη.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από το πρώτο κύμα της πανδημίας και όπως αναφέρουν οι ειδικοί θα συνεχισθεί η αύξηση των μολύνσεων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ίσως να δούμε τον έλεγχο του δεύτερου κύματος λίγο πριν τις γιορτές. Αυτή η αισιόδοξη προοπτική για να πραγματοποιηθεί απαιτεί υποχρεωτικά αυστηρή τήρηση των μέτρων. Απολαμβάνουμε τον καλό καιρό, γυμναζόμαστε, αερίζουμε συχνά τους χώρους, αποφεύγουμε τις περιττές συναθροίσεις ιδίως στους κλειστούς χώρους και τις περιττές μετακινήσεις. Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το γιατρό μας, για κάθε παράξενο σύμπτωμα, ακούμε τις οδηγίες του, αν χρειαστεί τηρούμε την καραντίνα» επισημαίνει η κ. Χασιώτη.

Ατομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Συνιστάται παράλληλα περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι.

Σκόπιμο είναι η καθημερινή επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

«Μην ξεχνάμε χρέος του καθενός είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας καταφέρνοντας να βγούμε όλοι νικητές και μέσα από αυτή την πανδημία και να το περάσουμε όλοι ανώδυνα. Μένουμε σπίτι. Αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι δημότες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2425023794 από 7πμ μέχρι 3μμ ως αρχή και στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες θα προσαρμόζεται το ωράριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου