ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κλειστά τα Μουσεία

κλειστά-τα-μουσεία-820835

Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν λειτουργούν στην περιοχή του Ρήγα Φεραίου

Κλειστά παραμένουν λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Συγκεκριμένα παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας:

  • Στο Βελεστίνο ο Εκθεσιακός χώρος Ρήγας Βελεστινλής, όπου φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα που τυπώθηκε το 1797.
  • Στο Στεφανοβικείο το Λαογραφικό Μουσείο, όπου εκτίθεται η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα.
  • Στα Κανάλια το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, που δημιουργεί πεδίο για την γνωριμία του επισκέπτη με τον φυσικό πλούτο και το λιμναίο πολιτισμό της λίμνης Κάρλας μέσα από το πέρασμα των χρόνων.
  • Στον Ριζόμυλο το Λαογραφικό Μουσείο, που περιλαμβάνει εκθέματα και ιστορικά κειμήλια από την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού.
  • Στην Κερασιά το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού, που περιλαμβάνει έκθεση αντικειμένων που αφορούν σε ιστορικά, πολιτιστικά και άλλα θέματα της Κερασιάς. Το Κέντρο Ερευνας και Προστασίας Αυτοφυούς Ορχιδέας στην είσοδο της Κερασιάς και το Μουσείο Ηλία Λεφούση, που περιλαμβάνει το σύνολο του συγγραφικού έργου του συγγραφέα, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.
  • Το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας, τέλος, στο κέντρο των Καναλίων παρουσιάζει στους επισκέπτες εκθεσιακό υλικό σχετικά με την ιστορία της λίμνης Κάρλας, τον τρόπο ζωής των παρακάρλιων κατοίκων και την αποξήρανση της λίμνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου