ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρήγας Φεραίος: Από μεθαύριο οι αιτήσεις για δωρεάν τρόφιμα

ρήγας-φεραίος-από-μεθαύριο-οι-αιτήσει-784232

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου ξεκινάει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η υποβολή των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013. Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και 15 Μαΐου 2013 στα γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και στα ΚΕΠ Βελεστίνου και Στεφανοβικείου.

Είναι η τρίτη φορά που ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο την παροχής βοήθειας σε απόρους, αλλά και δημότες που πιέζονται ιδιαίτερα οικονομικά.

Παράλληλα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου διατέθηκαν για ένατη συνεχή φορά τρόφιμα σε 70 άπορες οικογένειες και άτομα. Μάλιστα η μουσική συναυλία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο πριν μερικές ημέρες έδωσε μεγάλη ώθηση, ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να ενισχυθεί με μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Παράλληλα και σε καθημερινό επίπεδο οι δημότες συνδράμουν με τρόφιμα, ενώ υπάρχει στήριξη και από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να λάβουν δωρεάν τρόφιμα μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχουμε ως Δήμος με στόχο την ελάφρυνση πολλών οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και μέσω του Παντοπωλείου, όπου συστηματικά βοηθιούνται 70 άπορες οικογένειες. Ήδη μοιράσαμε πριν μία εβδομάδα περίπου τρόφιμα, ενώ σε παρόμοια πρωτοβουλία θα προχωρήσουμε και μέσα στο επόμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου