ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκινά η κατασκευή του Ιατρείου Καναλίων

ξεκινά-η-κατασκευή-του-ιατρείου-καναλ-783042

Ξεκινά στο αμέσως επόμενο διάστημα η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Καναλίων στο Δήμο Ρήγα Φερραίου, μετά την υπογραφή χθες από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Καναλιών», προϋπολογισμού 413.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Οπως σημείωσε ο Κ. Αγοραστός, «με το έργο αυτό μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».

Η συνολική του επιφάνεια του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ.μ., το οποίο πρόκειται να είναι σύγχρονο και λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνει υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το ποσό της σύμβασης είναι 222.365,62 ευρώ και ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Καραΐσκος Π. – Σβερώνης Αντ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου