ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώνεται ο ελαιοχρωματισμός του Λυκείου Βελεστίνου

ολοκληρώνεται-ο-ελαιοχρωματισμός-το-780367

Ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες και ολοκληρώνονται εντός ημερών οι εργασίες ελαιοχρωματισμού του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου στο πλαίσιο παρεμβάσεων που εκτελούνται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου μέσω εργολαβίας. Το σχολείο συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Comenius» και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υποδεχθεί μαθητές και καθηγητές από άλλες χώρες.

Οι παρεμβάσεις ελαιοχρωματισμού αφορούν όλες τις αίθουσες διδασκαλίας του διδακτηρίου που στεγάζεται το Γενικό Λύκειο, στην είσοδο του Βελεστίνου, από την πλευρά του Αερινού.

Τέτοιου είδους εργασίες είχαν να πραγματοποιηθούν πολλά χρόνια στο σχολικό συγκρότημα και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρήκε τους πόρους για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Παράλληλα παρεμβάσεις έχουν γίνει και στον αύλειο χώρο με την αντικατάσταση παγκακιών, αλλά και στους χώρους υγιεινής.

Χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε το χώρο του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, όπου είδε από κοντά την πορεία των εργασιών.

Όπως τόνισε η ίδια «η αισθητική αναβάθμιση και η βελτίωση των χώρων στέγασης αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση, ώστε οι μαθητές να διδάσκονται σε ένα πιο ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον και να έρχονται πιο κοντά στη γνώση. Συγχρόνως οι σχολικές μονάδες, όταν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές, μπορούν και ενεργοποιούνται πιο εύκολα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και γενικότερες εκπαιδευτικές δράσεις”.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες η δημοπρασία των δύο κυλικείων ΚΑΠΗ – Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, προκειμένου να μπορούν λειτουργούν και να εξυπηρετούνται οι θαμώνες.

Παράλληλα το Περίβλεπτο επισκέφθηκε χθες η κ. Λαΐτσου, όπου διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκαίνια της πλατείας της περιοχής τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή του Θωμά στις 11 το πρωί.

Tέλος μέχρι τις 15 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στα ΚΕΠ και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δήμος συμμετέχει για τρίτη συνεχή φορά στο πρόγραμμα, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους δημότες.

Επίσης, από το Δήμο Ρήγα Φεραίου γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το έργο κατασκευής του δεύτερου περιφερειακού δρόμου που ήδη έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, να ξεκινήσει άμεσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου