ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το δίκτυο ακαθάρτων σε Αγιο Γεώργιο και Αερινό

προχωρά-με-γοργούς-ρυθμούς-το-δίκτυο-α-773213

Σημαντικό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σημαντικό έργο τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας που αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων του στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου και Αερινού, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αερινού του Δήμου Ρήγα. Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευτεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ. στα οποία έχει θεωρηθεί ενιαία πυκνότητα δόμησης.

Το δίκτυο ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου αποτελείται από ένα κεντρικό συλλεκτήρα (Σ4) και έναν αριθμό από πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στον συλλεκτήρα. Αντίστοιχα το δίκτυο ακαθάρτων του Αερινού αποτελείται από δύο κεντρικούς συλλεκτήρες του, και έναν αριθμό από δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στους συλλεκτήρες. Τα λύματα θα οδηγούνται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Βόλου.

«Πρόκειται για σημαντικό έργο για τον δήμο μας, που αφορά στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων για τους οικισμούς Αγ. Γεώργιο και Αερινό, καθώς και στους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς και αντλιοστάσια ακαθάρτων μεταξύ των οικισμών με τελική κατάληξη προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ Βελεστίνου. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ολοκλήρωση του οποίου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Γιάννης Κορώνας.

Ο δήμαρχος με τη σειρά του αναφέρεται στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου σημειώνοντας πως θα έχει θετικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για το δήμο καθώς θα αναβαθμίσει τις υγειονομικές συνθήκες διαβίωσης. «Στόχος μας αποτελεί πάντα η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος του δήμου μας και των δημοτών υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής μας κοινωνίας», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου