ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τεστ drive through και με… τρακτέρ

τεστ-drive-through-και-με-τρακτέρ-769748

Με ό,τι μέσο διέθετε ο καθένας έσπευσε να υποβληθεί σε δωρεάν εξέταση – Και τα 80 δείγματα, που λήφθηκαν, ήταν αρνητικά

Σε τεστ drive through οδηγώντας το… τρακτέρ του υποβλήθηκε χθες το πρωί αγρότης από την περιοχή των Καναλίων, όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ διενήργησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Η συμμετοχή των πολιτών στα rapid test ήταν μαζική, εκείνη όμως που… έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η προσέλευση αγρότη με το τρακτέρ του.

Μετά τον συναγερμό που ήχησε με τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στο Γηροκομείο Καναλίων, με απόφαση δημάρχου δεν λειτούργησαν χθες το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο της περιοχής, προκειμένου εκπαιδευτικοί και τοπική κοινωνία να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Τα δύο σχολεία δεν λειτούργησαν ούτε προχθές προκειμένου να γίνει απολύμανση για προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Χθες, το ραντεβού δόθηκε στην είσοδο του χωριού, στο γήπεδο Καναλίων, όπου οι πολίτες μπορούσαν να προσέρχονται με τα οχήματά τους για να υποβληθούν σε rapid tests.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Δημότες προσέρχονταν με τα ΙΧΕ αυτοκίνητά τους, υποβάλλονταν σε τεστ και έφευγαν. Την παράσταση όμως έκλεψε αγρότης που επιστρέφοντας από τα κτήματά του, δεν έχασε χρόνο πήγε για τεστ οδηγώντας το τρακτέρ του. Νοσοκόμα αναγκάστηκε να ανέβει στο σκαλοπάτι του τρακτέρ για να μπορέσει να τον υποβάλει σε τεστ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που καταγράφει τη σκηνή.

Συνολικά, σε τρεις ώρες λήφθηκαν 80 δείγματα και στο σύνολό τους ήταν αρνητικά στον κορονοϊό.

«Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Στις αρχές του μήνα είχαν γίνει πάλι tests για τους δημότες σε συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το περιφερειακό ιατρείο και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και σήμερα (σ.σ. χθες) μέσω του ΕΟΔΥ έγιναν 80 τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Η προσέλευση ήταν συνεχής από άτομα όλων των ηλικιών. Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου καθώς και μαθητές συνοδεία των γονιών. Ευχαριστούμε τους τοπικούς συμβούλους Τσούκα Δημήτρη και Μανουσογιωργάκη Γιώργο για τη σημαντική βοήθεια.

Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι γνωστά πλέον σε όλους μας. Τηρούμε τα μέτρα με υπομονή και με σεβασμό στους γύρω μας. Δεν αγνοούμε συμπτώματα ή ύποπτες επαφές, όταν χρειάζεται τηρούμε την καραντίνα αυστηρά για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας οικογενειακό – φιλικό. Αν χρειαστεί θα επαναληφθούν μαζικά tests στη κοινότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου γίνονται καθημερινά rapid tests και μοριακά PCR δωρεάν με ραντεβού στο τηλέφωνο 2425350046.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου