ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χριστούγεννα στο σπίτι τους;

χριστούγεννα-στο-σπίτι-τους-74390

Ξεκίνησε από χθες η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων στις 40 εργατικές κατοικίες, ενώ οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δέκα ημέρες. Μόλις ολοκληρωθούν θα γίνει και η σύνδεση των κατοικιών με τον υποσταθμό της ΔΕΗ, ο οποίος έχει ηλεκτροδοτηθεί εδώ και μερικές ημέρες.

Αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η ηλεκτροδότηση μέσα από την τοποθέτηση του υποσταθμού της ΔΕΗ και της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεργάζεται πολύ στενά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία έχει ενεργό ρόλο στο θέμα της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων. «…Έχουμε την ενημέρωση πως σε δέκα περίπου ημέρες θα έχουν τελειώσει οι σχετικές εργασίες. Επομένως αυτό που ζητούμε είναι να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Θα είναι το πιο όμορφο δώρο γι’ αυτούς τους ανθρώπους που υπομονετικά περίμεναν τέσσερα χρόνια και μέσα από πολλές ανατροπές για να μπουν στα σπίτια τους».

Απομένει πλέον η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου η διέλευση των κατοίκων με τα οχήματα και τα δίκυκλα να είναι ασφαλής.

Ο Δήμος προχώρησε πριν καιρό στην χαλικόστρωση των δρόμων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια συνολικότερη παρέμβαση, προκειμένου να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι εντός του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών, όπως ήταν και η υποχρέωση του αναδόχου. Βέβαια αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή, είναι οι δικαιούχοι να μπουν στα σπίτια τους και να τα κατοικήσουν, τόνισε η Δήμαρχος.
Αγρόκτημα Βελεστίνου

Στο μεταξύ, παραγωγική επικοινωνία για το θέμα του Αγροκτήματος του Βελεστίνου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε χθες στη Λάρισα η κ. Λαΐτσου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Η Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργική αναβάθμιση και αξιοποίηση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας τονίζοντας την ανάγκη χρηματοδότησης. Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε την σημασία μιας τέτοιας παρέμβασης και εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική της οικονομικής συνδρομής για τη συντήρηση του Αγροκτήματος που είναι ένα στολίδι για το Πανεπιστήμιο, ενώ μπορούν να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη και για την τοπική κοινωνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου