ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατήθηκε ο αγωγός ύδρευσης για το Στεφανοβίκειο

δημοπρατήθηκε-ο-αγωγός-ύδρευσης-για-τ-715393

Η δημοπρασία για τον ανάδοχο που θα αναλάβει την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και αποτελεί την αφετηρία για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου και την αντιμετώπιση ενός χρόνιου ζητήματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη δημοπρασία συμμετείχαν αρκετές εταιρείες, ενώ τα πρακτικά θα εγκριθούν από την οικονομική επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 455.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγού ύδρευσης μήκους περίπου δέκα χιλιομέτρων που θα μεταφέρει πόσιμο νερό στο Στεφανοβίκειο από την περιοχή “Εικοσάρια”. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους και πιο συγκεκριμένα μέσω του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή που έχει υποδείξει ο ΙΓΜΕ. «Εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε στους δημότες του Στεφανοβικείου, είναι πως το ζήτημα του νερού ήταν βασική μας προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή και κληθήκαμε να το αντιμετωπίσουμε με συστηματικές ενέργειες. Έτσι λύνουμε ένα πολύχρονο ζήτημα που ταλαιπώρησε τους δημότες και μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Παράλληλα συνεχίζουμε τις αναλύσεις στο πόσιμο νερό του Στεφανοβικείου όλη αυτή την περίοδο και ανά πάσα στιγμή ενημερώνουμε τους κατοίκους» σημείωσε η δήμαρχος Ρ. Φεραίου συμπληρώνοντας ότι από το Δήμο εξετάζεται συνολικά το θέμα του νερού στην ύδρευση και την άρδευση μέσα από τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων αξιοποίησης των φυσικών πόρων.

Ιδρυση Φιλαρμονικής Ορχήστρας

Στο μεταξύ με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα Βελεστινλή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και η νεοσύστατη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου αποτελούμενη από μέλη της Μουσικής Σχολής που λειτουργεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οι κάτοικοι που παρευρέθηκαν στην παρέλαση, χειροκρότησαν την μπάντα με τα τύμπανα και τα πιατίνια, υπό τους ήχους της οποίας δόθηκε ένα ξεχωριστό στίγμα.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος Περιβολιωτών και τα σχολεία της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές οι οποίοι απέδειξαν τη στενή τους σύνδεση με την παράδοση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου