ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στήριξη του ΥΠΟ για τα έργα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

στήριξη-του-υπο-για-τα-έργα-στο-δήμο-ρήγ-714747

Τη στήριξη της στα έργα αρχαιολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου τόνισε η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στη Δήμαρχο κ. Ελένη Λαΐτσου στη συνάντηση που είχε τόσο μαζί της όσο και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καναλίων που αναστηλώνεται.

Σχετικά με την ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης που έχει ξεκινήσει από την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού τόνισε την ικανοποίησή της που πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που συνδυάζουν τη διάσωση των πολιτιστικών μνημείων με την ανάδειξη του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενώ πρόσθεσε πως θα συνεργαστεί για το σχεδιασμό που έχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για το συγκεκριμένο χώρο, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν περισσότερο το ιστορικό αυτό τοπόσημο του Βελεστίνου.

Παράλληλα, η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για το Κέντρο Πολιτισμού-Εκθεσιακό Χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Κόμβος του Βελεστίνου αποτέλεσε το τρίτο θέμα συζήτησης. Η κ. Λαΐτσου έθεσε το ζήτημα των αρχαιολογικών εργασιών που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε τμήμα του έργου που κατασκευάζεται και την ανάγκη να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι προσλήψεις του προσωπικού που θα υλοποιήσει την αρχαιολογική παρέμβαση.

Σε αυτό το ζήτημα η κ. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι τόσο για τον Κόμβο του Βελεστίνου όσο και για το Συλλεκτήρα 6 που συνδέεται με την Κάρλα, θα προσληφθεί άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου και οι εργασίες να τελειώσουν πολύ σύντομα. Έτσι θα ολοκληρωθούν και τα έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε, εντός ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανασκαφών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Βελεστίνου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

H κ. Λαίτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θεωρεί την πολιτιστική κληρονομιά «κομβικό σημείο» της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίσουμε να στηρίζουμε έργα που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου