ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Λίμνη Κάρλα

σημαντικό-περιβαλλοντικό-αποτύπωμα-696008

Με τη νέα δενδροφύτευση του Εκθεσιακού Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Σπουδαίο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην Λίμνη Κάρλα και συγκεκριμένα πέριξ του Εκθεσιακού Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια, έγινε με τη φύτευση 70 δέντρων. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων, της τοπικής Κοινότητας Καναλίων, του συλλόγου Καναλίων Ήταυρος, του Απόλλωνα Καναλίων, σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης της λίμνης Κάρλας και ιδιαίτερα με τον κ. Δημήτρη Μιχαλάκη.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου φυτεύτηκαν γύρω στα 70 δέντρα όπως βάγιες, φυλλίρες, δρυς και καραγάτσι, ενώ πέρυσι φυτεύτηκαν 18 πλατάνια οριεντάλις, σε μια προσπάθεια τόνωσης της χλωρίδας πέριξ του Εκθεσιακού Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια.

Στην προσπάθεια συνέβαλλαν εργάτες του δήμου Ρήγα Φεραίου και οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Καναλίων.

Η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί και στη λίμνη και στο βουνό Σούλι δίπλα στο χωριό των Καναλίων.

Τόσο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου όσο και οι φορείς των Καναλίων κάνουν έκκληση στους δημότες και στους κτηνοτρόφους να προστατεύσουν, αλλά και να φροντίζουν τα δέντρα ώστε να αναπτυχθούν.

Να σημειωθεί πως μια από τις εργολαβίες του Μουσείου προέβλεπε τη φύτευση περιμετρικά της λίμνης χιλιάδων υδρόφυλλων δέντρων, αλλά το Μουσείο παραδόθηκε χωρίς αυτά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την δημοτική αρχή Ρ. Φεραίου “Τα δέντρα φυτεύτηκαν σε περιφραγμένους χώρους εκτός εποχής, δεν ποτίστηκαν, με αποτέλεσμα να ξεραθούν”, ενώ τονίζεται ότι από τη δημοτική αρχή δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα περιβάλλοντος και στηρίζονται πρωτοβουλίες συνεργασίας και εθελοντισμού για πολύ σημαντικούς σκοπούς, όπως η δράση δενδροφύτευσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κάρλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου