ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προωθείται ανάπλαση της πλατείας Ριζομύλου

προωθείται-ανάπλαση-της-πλατείας-ριζ-640856

Την ανάπλαση της πλατείας του Ριζομύλου προωθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που θα περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ποικίλων δράσεων από την πλακόστρωση του δαπέδου μέχρι και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και τον καλλωπισμό του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται περιμετρικά των δύο κτιρίων που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Ιατρείο.

Η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε προχθές, αποφάσισε την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας του Ριζομύλου, εκκινώντας ουσιαστικά την όλη διαδικασία της παρέμβασης, ενώ η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει να αντλήσει της χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, όπως έχει πράξει και σε άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Η ανάπλαση της πλατείας του Ριζομύλου εντάσσεται σε ένα ευρύ δίκτυο αναπλάσεων που ήδη προχωρεί η Δημοτική Αρχή, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την προσφορά καλύτερων δυνατοτήτων για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

«Οι πλατείες αποτελούν το σήμα κατατεθέν της κοινωνικής εξωστρέφειας, τον τόπο εκδηλώσεων και συναθροίσεων, το χώρο, όπου λαμβάνουν μέρος διάφορες δράσεις, και γι’ αυτό οφείλουμε να τις προσέχουμε και να τις βελτιώνουμε διαρκώς», τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσου, η οποία συνοδευόμενη από συνεργάτες της, επισκέφθηκε πριν μερικές ημέρες την πλατεία του Ριζομύλου, όπου καταγράφηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με ένα αρχικό σχεδιασμό, οι ενέργειες της ανάπλασης της πλατείας αφορούν τη νέα φύτευση πρασίνου, την πλακόστρωση του μεγαλύτερου τμήματός της, την αντικατάσταση των παιδικών οργάνων της παιδικής χαράς και το γενικότερο εκσυγχρονισμό της, την αναμόρφωση του χώρου του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται πλησίον της πλατείας και μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Ακόμη θα βελτιωθεί και ο περιμετρικός χώρος των δύο κτιρίων που έγκειται της πλατείας και εκεί στεγάζονται το Ιατρείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Μάλιστα σε ένα από τα κτίρια αυτά, η Δημοτική Αρχή θα στεγάσει το Μουσείο της Ριζομυλιώτικης παράδοσης.

Η εκτίμηση για το κόστος της ανάπλασης της πλατείας ανέρχεται στα 300.000 ευρώ περίπου, ενώ σε προηγούμενες αναπλάσεις πλατειών η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου