ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εστειλαν μήνυμα υγείας

εστειλαν-μήνυμα-υγείας-635658

Περιπατητική δράση διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας

Με ενθουσιασμό και συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε η δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου «Περπατάμε για την υγεία – ανακαλύπτουμε την φύση». Το ξεκίνημα έγινε την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου από το μαρτυρικό χωριό της Άνω Κερασιάς όπου μετά από 3 ώρες πεζοπορίας στο δάσος, η διαδρομή κατέληξε στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, όπου και υποδέχτηκε τους πεζοπόρους ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου.

Κτήτωρ της Μονής υπήρξε ο Οσιος Συμεών, ο ανυπόδητος και μονοχίτων, καταγόμενος από το Γερακάρι Αγιάς. Μεγάλη οσιακή μορφή με έντονη ιεραποστολική και θαυματουργική δραστηριότητα.

Η Μονή βρίσκεται σε δύσβατη και απομονωμένη δασώδη περιοχή και το χειμώνα αποκόπτεται εντολώς, λόγω χιονοπτώσεων, από τον υπόλοιπο κόσμο. Η Μονή διαθέτει ως θησαυρό και ευλογία αδαπάνητη την τίμια κάρα του κτήτορα Οσίου Συμεών και το δεξί χέρι του Αγίου Γερασίμου του Νέου. Σήμερα, Ηγούμενος της Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασίου και η Αδελφότητα αριθμεί 3 μοναχούς.

Στην συνέχεια οι περιπατητές ακολούθησαν το δρόμο της επιστροφής και το ίδιο απόγευμα η πορεία έφθασε στην Ανω Κερασιά. Οι υπεύθυνοι του ΚΕΠ Υγείας ευχαρίστησαν τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου για την πολύτιμη βοήθεια του και την ξενάγηση του στο δάσος, τον περιπατητικό σύλλογο Κεραμιδίου «Η Αρχαία Καστανέα» για την συμμετοχή του στην δράση και όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επί έξη ώρες εξερεύνησαν το πανέμορφο τοπίο και απόλαυσαν την διαδρομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου