ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δάκρυα για την αναβολή της δίκης για το πολύνεκρο στο Ριζόμυλο

δάκρυα-για-την-αναβολή-της-δίκης-για-το-633499

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη στις 23 Ιουλίου 2014 στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ριζομύλου με θύματα τρία νέα παιδιά.

Λόγω πέρατος του ωραρίου, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η δίκη θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2017. Επρόκειτο για τη δεύτερη αναβολή που δόθηκε.

Η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή με θλίψη. Οι γονείς των παιδιών αποχώρησαν με δάκρυα στα μάτια. Ζητούν τη δικαίωση για την άδικη απώλεια των παιδιών τους.

«Κατερίνα – Φίλιππος – Ιωάννα. Ζητάμε Δικαίωση», ανέγραφε χαρακτηριστικά το πανό που είχαν αναρτήσει στο προαύλιο του Δικαστηρίου.

Οι γονείς δεν μπορούν να ησυχάσουν, εάν ο υπαίτιος του δυστυχήματος δεν τιμωρηθεί. Στο Αστικό Δικαστήριο δικαιώθηκαν. Όμως εκκρεμεί το ποινικό.

Ο οδηγός κατηγορείται ότι από αμέλειά του, δηλαδή από έλλειψη προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις, δεν προέβλεψε το αξιόποινο της πράξης του και προξένησε το θάνατο ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε δημοσίας χρήσεως φορτηγό δεν οδηγούσε με σύνεση, ενώ είχε φορτώσει καθ’ υπέρβαση έως 20% του επιτρεπόμενου το όχημα που οδηγούσε, δεν είχε επαρκώς τεταμένη την προσοχή του στη οδήγηση και κινούταν με υπερβολική για τις συνθήκες ταχύτητα.

Στον τόπο του δυστυχήματος άφησαν την τελευταία τους πνοή ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης, η 18χρονη Ιωάννα Κουτσιαρή και η 20χρονη αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή.

Εκείνο το βράδυ τα τρία παιδιά επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από εκδήλωση της Μουσικής Σχολής στο Ριζόμυλο. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα πατρικά τους σπίτια «έφυγαν» εντελώς αιφνίδια. Το φορτηγό αυτοκίνητο τους έφραξε το δρόμο της ζωής για πάντα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου