ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κόντρα με φόντο έργο στο Κεραμίδι

κόντρα-με-φόντο-έργο-στο-κεραμίδι-564569

Αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Ενώ οι κάτοικοι του Κεραμιδίου μετρούν αντίστροφα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονας αντιπολίτευσης ξέσπασε κόντρα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη προκάλεσαν ενστάσεις στη μείζονα μειοψηφία με τον δημοτικό σύμβουλο Χαρ. Πάσχο να υποστηρίζει ότι το έργο δεν κατασκευάζεται με βάση τη μελέτη που εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡΦ).

«Τα έργα συνεχίζονται σύμφωνα με τις μελέτες και υπάρχει συνεχής και άριστη συνεργασία ΔΕΥΑΡΦ και αναδόχου εταιρείας», ήταν η απάντηση του δημάρχου Δημ. Νασίκα, αναφορικά με τις κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως οι εργασίες αντικατάστασης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 70%.

Το έργο είναι ύψους 750.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, γίνονται οι συνδέσεις των υπαρχόντων υδρομέτρων των ιδιωτών στο νέο δίκτυο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Τ.Κ. Κεραμιδίου με το οποίο θα αποκατασταθεί πλήρως το υπάρχον δίκτυο, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες παροχής ύδατος.

Η διέλευση των αγωγών γίνεται μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας.

Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.

Βάση της μελέτης επίσης προβλέπεται η κατασκευή μεγάλων φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευαστούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα φρεάτια αερεξαγωγής και εκκένωσης και αντικατάσταση όπου αυτό χρειάζεται των φρεατίων ελέγχου των υδρομέτρων των καταναλωτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου