ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ο σχεδιασμός δράσεων του Συλλόγου «Στ. Κομμητάς»

ο-σχεδιασμός-δράσεων-του-συλλόγου-στ-549112

Συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στο Let’s do it Greece

Τις δράσεις του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών «Στ. Κομμητάς», καθόρισε η Διοίκηση του Συλλόγου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις 24 Ιουνίου, ημέρα δολοφονίας του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, πολιτικού στοχαστή και επαναστάτη, Ρήγα Φεραίου, διοργανώνεται στο Βελιγράδι, από το Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», ημερίδα για τον Ρήγα και τους συντρόφους του, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όπως είναι γνωστό, ο λόγιος Κωφιώτης, Στέφανος Κομμητάς, ήταν υποστηρικτής και θιασώτης των απόψεων του Ρήγα.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος των Κωφών θα διοργανώσει τετραήμερη εκδρομή σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ», στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ώστε να συμμετάσχει στο συνέδριο αυτό, όπου έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Ιωαννίνων, Χίου, Σιάτιστας, Κοζάνης και Ρήγα Φεραίου.

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή, 26 Απριλίου, μέλη του Συλλόγου θα πάρουν μέρος στην εκστρατεία καθαριότητας «Let’s do it Greece», από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, θα καθαρίσουν τους χώρους γύρω από δύο βρύσες που βρίσκονται εντός του χωριού, καθώς και το πρώην Κοινοτικό κατάστημα. Τα υλικά που θα χρειαστούν για τη δράση αυτή, έχουν δοθεί από τον Δήμο Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου